אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

מתוקים שלי: רולדת בננות וקרמל

קינוח שהוא לא מה שחשבתם - הבננות נמצאות בכלל בבצק העוגה ונותנות אקסטרה נימוחות, והקרמל מוטמע בתוך מילוי קצפת הקרמל המשגעת. אנחנו חושבים שמצאנו את הקינוח הבא שנכין

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 24/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בירושלים ישנו בית מלון, שהאגדה (או אנשי השיווק של המלון) מספרת שנבנה סביב עץ זית עתיק העומד בכניסה לעיר הקודש מימים ימימה. ואכן, בטבורו של לובי בית המלון ניצב עץ זית והאורחים מוזמנים להסב לצדו.

המתכון הבא הזכיר לי את הסיפור עם המלון ועץ הזית. בתחילה היה שם עץ הזית, כלומר - המלית המורכבת משמנת מוקצפת יחד עם קרמל. אותה מלית, שהכנתי רק כניסיון, הצליחה כל כך להפתיע אותי בטעמה המוצלח, שמיד חשבתי למה לשדך אותה. כך נבנה סביבה "בית המלון" והיא הפכה למלית לרולדת בננה.

הבצק שממנו מכינים את הרולדה קצת פחות נוח לעבודה מאשר בצק ספוג רגיל אחר, אך התוצאה המיוחדת לגמרי שווה את ההשקעה הנוספת.

 

מרכיבים :

לבצק:

3/4 כוס (105 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית קינמון טחון

1/4 כפית מלח

3 ביצים בגודל L

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 כפית מחית / תמצית וניל

2 בננות בינוניות מרוסקות למחית

אבקת סוכר לפידור

לקרמל:

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 כפות (30 מ"ל) מים

25 גרם חמאה

1/3 כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

לקצפת:

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים תבנית בגודל 40X25 ס"מ ומרפדים אותה בנייר אפייה. משמנים גם את הנייר.

2 מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.

3 בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה את הביצים יחד עם הסוכר למשך 2-3 דקות ועד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים פנימה את מחית הבננות והווניל מוסיפים גם את תערובת הקמח בהדרגה ומקפלים היטב בעזרת מרית רק עד לקבלת תערובת אחידה.

רולדת בננות וקרמל - הבלילה בתבנית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הבלילה על התבנית המשומנת, לפני האפייה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ומיישרים את פניה כך שתיווצר שכבה אחידה של בלילה. אופים כ-18 דקות ועד שהבצק תפוח וזהוב וקיסם הננעץ במרכזו יוצא נקי.

5 בזמן האפייה מכינים מגבת נקייה ומפדרים אותה בנדיבות באבקת סוכר.

רולדת בננות וקרמל - הרולדה לאחר האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הופכים את העוגה האפויה על מגבת נקייה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 6 מוציאים את הבצק האפוי בזהירות מהתבנית והופכים אותו על גבי המגבת כך שנייר האפייה יפנה כלפי מעלה. בזהירות רבה מקלפים את הנייר.

7 מגלגלים מיד את הבצק מצידו הקצר לרולדה בתוך המגבת. מניחים לבצק להתקרר לחלוטין כשעה ואפילו יותר.

רולדת בננות וקרמל  - הקרמל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
זה מרקם הקרמל|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 8 מכינים את הקרמל: במחבת בעלת תחתית כבדה מחממים על גבי להבה בינונית את הסוכר והמים עד שהסוכר משנה את צבעו לחום ענברי (בשלב זה נזהרים מאוד שלא לחמם את הסוכר יתר על המידה). מערבבים עם כף עץ וברגע שכל הסוכר שינה את צבעו מסירים מהאש. מוסיפים בזהירות את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים היטב. מחזירים ללהבה ומנמיכים אותה. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד ועד שכל גושי הסוכר מתמוססים לחלוטין ומתקבל קרמל אחיד וחלק, כ-2-3 דקות. מסירים מהאש ומיד מעבירים לקערית זכוכית. מצננים לחלוטין.

רולדת בננות וקרמל - קצפת קרמל (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קצפת הקרמל המוכנה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

9 כשהקרמל התקרר לטמפרטורת החדר מניחים אותו בקערת המיקסר יחד עם מיכל שמנת מתוקה. בעזרת מטרפה ידנית טורפים היטב רק לשם פיזור אחיד של הקרמל. מחברים את וו ההקצפה ומקציפים במהירות גבוהה רק עד לקבלת קצפת יציבה. יש להיזהר מהקצפת יתר ולכן מומלץ לעצור את ההקצפה גם אם הקצפת עדיין נוזלית מעט ולסיים את ההקצפה בעזרת מטרפה ידנית.

10 מרכיבים את העוגה: פותחים בזהירות את המגבת המגולגלת עם הבצק. מניחים בנדיבות שכבה אחידה של המלית. משאירים שוליים של 2 ס"מ ריקים ממלית, מיישרים את פני המלית בעזרת מרית מדורגת. מגלגלים לרולדה מהודקת עד כמה שניתן ועוטפים היטב בניילון נצמד.

11 שומרים בקירור שעתיים-שלוש לפני ההגשה או אפילו ללילה שלם. לפיי ההגשה מחלצים מהניילון הנצמד, מפדרים באבקת סוכר בנדיבות ופורסים לפרוסות.

 

רולדת בננות וקרמל - תמונת אורך (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
והנה היא במלוא תפארתה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

* הרולדה נשמרת בקירור עד 3 ימים.

* מבוסס על רעיון מתוך The Baker Chick

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס אנגליים