אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

קראמבל דובדבנים

יש לכם דובדבנים בבית? אתם בחצי הדרך ליופי של קינוח: קיצי, פשוט וטעים טעים. קראמבל פירות, מכירים?

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 23/06/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

לשכבת הדובדבנים:

1 סלסלה (250 גרם) דובדבנים אדומים מגולענים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה

לקראמבל שקדים וקינמון:

1/2 כוס + 1 כף (90 גרם) קמח

2 כפות (25 גרם) שקדים מולבנים, טחונים דק

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (25 גרם) סוכר חום בהיר

1/4 כפית קינמון טחון

קורט מלח

75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

להגשה:

גלידת וניל, או לחלופין:

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף (10 גרם) אבקת סוכר מנופה

1 כפית תמצית/מחית וניל

אופן ההכנה:

1 מתחילים בשכבת הדובדבנים: מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים בקערה את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד של הדובדבנים. שומרים בצד בזמן שמכינים את הקראמבל.

2 הקראמבל: מנפים לקערה אחרת את הקמח. אחרי הניפוי מוסיפים את השקדים הטחונים, הסוכר, הסוכר החום, הקינמון והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים מפוררים עד לקבלת תערובת פירורית.

3 מרכיבים את המנה: מניחים בכל כלי כשתי כפות מתערובת הדובדבנים. מפזרים מעל בנדיבות את הקראמבל (התערובת שוקעת בזמן האפייה, לכן אפשר למלא את הכוסות עד הסוף).

4 מניחים את הכלים בתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקראמבל מזהיב קלות ושכבת הדובדבנים מבעבעת. מצננים מעט.

5 להגשה: מניחים מעל כל קראמבל כדור גלידת וניל, או מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל ומניחים כף מעל כל מנה.

* הקראמבל במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו בקירור עד יומיים.

* המתכון מתאים ל-5 מנות אישיות בנפח של 180 מ"ל כל אחת.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שקדים וקינמון