קראמבל דובדבנים
יש לכם דובדבנים בבית? אתם בחצי הדרך ליופי של קינוח: קיצי, פשוט וטעים טעים. קראמבל פירות, מכירים?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
לשכבת הדובדבנים:
1 סלסלה (250 גרם) דובדבנים אדומים מגולענים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה
לקראמבל שקדים וקינמון:
1/2 כוס + 1 כף (90 גרם) קמח
2 כפות (25 גרם) שקדים מולבנים, טחונים דק
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (25 גרם) סוכר חום בהיר
1/4 כפית קינמון טחון
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
להגשה:
גלידת וניל, או לחלופין:
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף (10 גרם) אבקת סוכר מנופה
1 כפית תמצית/מחית וניל
אופן ההכנה:
1 מתחילים בשכבת הדובדבנים: מחממים תנור ל-175 מעלות. מניחים בקערה את הדובדבנים, הסוכר והקורנפלור ומערבבים בעדינות לציפוי אחיד של הדובדבנים. שומרים בצד בזמן שמכינים את הקראמבל.
2 הקראמבל: מנפים לקערה אחרת את הקמח. אחרי הניפוי מוסיפים את השקדים הטחונים, הסוכר, הסוכר החום, הקינמון והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים מפוררים עד לקבלת תערובת פירורית.
3 מרכיבים את המנה: מניחים בכל כלי כשתי כפות מתערובת הדובדבנים. מפזרים מעל בנדיבות את הקראמבל (התערובת שוקעת בזמן האפייה, לכן אפשר למלא את הכוסות עד הסוף).
4 מניחים את הכלים בתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות, עד שהקראמבל מזהיב קלות ושכבת הדובדבנים מבעבעת. מצננים מעט.
5 להגשה: מניחים מעל כל קראמבל כדור גלידת וניל, או מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל ומניחים כף מעל כל מנה.
* הקראמבל במיטבו ביום ההכנה, אך ניתן לשמור אותו בקירור עד יומיים.
* המתכון מתאים ל-5 מנות אישיות בנפח של 180 מ"ל כל אחת.