טארט אגסים ושקדים קלאסי
אמנם האגסים איתנו כל השנה, אבל הכי כיף לאכול את הטארט הזה בחורף, לצד תה חם. תענוג של קינוח שלוקח רחוק את חומרי הגלם שלו
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
למלית:
3/4 כוס (75 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר
ביצה
2 כפות ברנדי או רום (משקה ולא תמצית)
לאגסים בסירופ:
5 אגסים בשלים ורכים, אך לא רכים מידי
1.5 ליטר מים
1 מקל קינמון (או כפית קינמון טחון)
2 כפות מיץ לימון
1 מקל וניל (או כפית מחית וניל)
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
לבסיס הטארט:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1 חלמון
לעיטור:
1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המלית והאגסים בסירופ. מומלץ להכין את שניהם ערב קודם, או כמה שעות מראש.1. למלית: בקערה מערבבים יחד שקדים טחונים, אבקת אפייה, סוכר, חמאה וביצה. טורפים היטב ומוסיפים את הברנדי או הרום. עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור.
2 להכנת האגסים בסירופ: קולפים וחוצים את האגסים. מסירים את הליבה ומעבירים לסיר בינוני עם מים, מיץ לימון, מקל וניל חצוי ותכולתו וסוכר. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3-4 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. שומרים בקירור לילה שלם.
3 למחרת מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, סוכר, אבקת סוכר, מלח וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שנוצרים פירורים גסים וגדולים. מעבירים את הפירורים לתבנית מתפרקת בגודל 24X24 ומהדקים בשכבה אחידה לתחתית ולדופנות התבנית.
4 מעבירים למקפיא ל-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את הבצק לאפייה הישר מהמקפיא ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור באותה טמפרטורה.כשהבסיס התקרר ממלאים אותו במלית השקדים ומיישרים את פניה.
5 מוציאים את האגסים מהסירופ ומעבירים אותם למגבת נייר לספיגת הנוזלים. מניחים 9 חצאים בתוך המלית בשורות ובאופן חופף כשצידם החתוך פונה כלפי מטה. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ומעבירים לתנור ל-45-50 דקות ועד שהמלית תפוחה וזהובה. מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בקירור עד 3 ימים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי