אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

טארט אגסים ושקדים קלאסי

אמנם האגסים איתנו כל השנה, אבל הכי כיף לאכול את הטארט הזה בחורף, לצד תה חם. תענוג של קינוח שלוקח רחוק את חומרי הגלם שלו

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

3/4 כוס (75 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

ביצה

2 כפות ברנדי או רום (משקה ולא תמצית)

לאגסים בסירופ:

5 אגסים בשלים ורכים, אך לא רכים מידי

1.5 ליטר מים

1 מקל קינמון (או כפית קינמון טחון)

2 כפות מיץ לימון

1 מקל וניל (או כפית מחית וניל)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

לבסיס הטארט:

1 כוס (140 גרם) קמח

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 כפות (16 גרם) אבקת סוכר

קורט מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון

לעיטור:

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המלית והאגסים בסירופ. מומלץ להכין את שניהם ערב קודם, או כמה שעות מראש.1. למלית: בקערה מערבבים יחד שקדים טחונים, אבקת אפייה, סוכר, חמאה וביצה. טורפים היטב ומוסיפים את הברנדי או הרום. עוטפים היטב בניילון נצמד ושומרים בקירור.

2 להכנת האגסים בסירופ: קולפים וחוצים את האגסים. מסירים את הליבה ומעבירים לסיר בינוני עם מים, מיץ לימון, מקל וניל חצוי ותכולתו וסוכר. מעבירים ללהבה בינונית ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 3-4 דקות נוספות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין. שומרים בקירור לילה שלם.

טארט אגסים ושקדים - אגסים בסירופ (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את סירופ האגסים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

3 למחרת מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, סוכר, אבקת סוכר, מלח וקוביות חמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמון וממשיכים לערבל עד שנוצרים פירורים גסים וגדולים. מעבירים את הפירורים לתבנית מתפרקת בגודל 24X24 ומהדקים בשכבה אחידה לתחתית ולדופנות התבנית.

טארט אגסים ושקדים - הבצק (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
זה הבצק שלנו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 מעבירים למקפיא ל-20 דקות ובינתיים מחממים את התנור לחום של 175 מעלות. מעבירים את הבצק לאפייה הישר מהמקפיא ואופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור באותה טמפרטורה.כשהבסיס התקרר ממלאים אותו במלית השקדים ומיישרים את פניה.

טארט אגסים ושקדים - לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מסדרים את האגסים כמו חיילים על המלית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

5 מוציאים את האגסים מהסירופ ומעבירים אותם למגבת נייר לספיגת הנוזלים. מניחים 9 חצאים בתוך המלית בשורות ובאופן חופף כשצידם החתוך פונה כלפי מטה. מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ומעבירים לתנור ל-45-50 דקות ועד שהמלית תפוחה וזהובה. מצננים לחלוטין ומגישים. שומרים בקירור עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו בראוניז הורסים