עוגת תפוזים ושמן זית בחושה
לפעמים העוגות הכי מפנקות הן דווקא אלה, הבחושות הפשוטות שמגישים לצד הקפה. כזוהי עוגת התפוזים ושמן הזית שלפניכם, שחן שוקרון מבטיחה שאחרי שתטעמו ממנה – לא תוכלו שלא להתאהב
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אני מכירה כמה אנשים שלא יכולים לפתוח את הבוקר ללא כוס קפה ועוגה בחושה בצד. עם אנשים כאלה אין מה לדבר על עוגת קצפת, עוגת שכבות, רפרפות או מרקמים רכים אחרים למיניהם; לסיטואציה כזו דרושה עוגה שתשתלב עם לגימות הקפה או התה של הבוקר ותעזור לפתוח את היום טוב יותר.
העוגה הזו נופלת בקלות לקטגוריה הזו, אבל היא כל כך מוצלחת שלאחר שתכינו אותה פעם אחת, לא תוכלו שלא להתאהב. בזכות הכמות המכובדת של שמן הזית והסוכר, היא מצליחה לשמור על עסיסיות מפתיעה גם לאחר כמה ימים. למעשה, היא משתבחת עוד ועוד בכל יום.
חלקה העליון של העוגה הוא מעטה פריך ומתפצפץ, והחלק הפנימי שלה מלא בארומה תפוזית נהדרת וברכות ועסיסיות מופלאה. נשאר רק להכין קפה.
את המתכון לעוגה הזו מצאתי בבלוג www.alexandracooks.com, והוא כ"כ מוצלח שלא שיניתי בו כמעט דבר.
מרכיבים :
לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ
1.5 כוסות (210 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
2 ביצים
כוס ושלושת רבעי (350 גרם) סוכר
2 כפית גרידת תפוז דקה (מ – 2 תפוזים)
2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים סחוט טרי
2/3 כוס (160 מ"ל) שמן זית באיכות מעולה
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לקערה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
2 בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את הביצים. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף כ-5 דקות ועד שהתערובת תפוחה ובהירה.
3 בקערה שלישית, נפרדת, מערבבים יחד את גרידת ומיץ התפוזים ואת שמן הזית.
4 מוסיפים לתערובת הביצים את תערובת המיץ לסירוגין עם תערובת הקמח – בכל פעם מוסיפים 1/3 מתערובת המיץ ומחצית מתערובת הקמח.
5 מקפלים בעדינות בעזרת מרית ומוודאים כי התערובת אחידה וכי אין "כיסים" של קמח או של שמן.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בחמאה בצדיה.
7 אופים כ-50 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין. לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עוד 4 ימים כשהיא עטופה היטב.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי