עוגת שקדים וקינמון
אחרי שבועות ולקראת הקיץ צריך קצת לאזן באוכל. אם אתם קצת שומרים אבל עדיין לא מוותרים על מתוק, יש לנו בשבילכם עוגה ביתית, מנחמת, טובה וטעימה, שלא כוללת הר של קצפות וגבינות שמנות. והיא גם פרווה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
ההכנות שלי השנה לחג שבועות היו מאוד אינטנסיביות. המקרר היה גדוש בחומרי גלם מעולים, ומהתנור עלו בלי סוף ניחוחות משגעים של אפייה. לצערי, מרבית חומרי הגלם בהם משתמשים בימים כאלו הם עתירי קלוריות: גבינות עשירות, חמאה, קצפות, קרמים מסוגים שונים, ועוד ועוד.
עכשיו כשהחג מאחורינו מגיעה תקופה של רגיעה שבה מחפשים לאזן בדברים פשוטים ויומיומיים. כיוון שאצלנו לא מוותרים על עוגה לצד הקפה, העוגה הבאה עונה בדיוק על הדרישה. עוגה ביתית, מנחמת, אך יחד עם זאת טובה וטעימה. בדיוק מה שצריך ליד הקפה בזמנים כאלה, ועד שיחזור החשק שוב למתוקים עשירים.
מרכיבים :
לעוגת הבסיס:
1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
1/4 כוס (35 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
1/2 כפית (3 גרם) מלח
1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
2 ביצים + 1 חלמון
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כפית תמצית/מחית וניל
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן קנולה
לציפוי שקדים:
1/2 1 כוסות (130 גרם) שקדים מולבנים פרוסים דק
1 חלבון
3 כפות (45 גרם) סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 160 מעלות ומרפדים תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. משמנים את דופנות התבנית בחמאה או בשמן.
2 להכנת עוגת הבסיס: מנפים לקערה קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה, ומוסיפים את המלח והקינמון. מערבבים היטב.
3 בקערת המיקסר מקציפים את הביצים והחלמון יחד עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר במשך 3-4 דקות במהירות גבוהה. תוך כדי הקצפה מוסיפים את תמצית/מחית הווניל ואת השמן בזרם דק ובהדרגה עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת. מקציפים עוד 2 דקות ועוצרים את פעולת המיקסר. מוסיפים לקצף הביצים את תערובת הקמח בהדרגה, בכל פעם מחצית מהתערובת. מקפלים היטב בעזרת מרית רק עד שהקמח נטמע לחלוטין.מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ומיישרים את פניה.
4 מכינים את ציפוי השקדים: בקערית מערבבים את השקדים עם החלבון והסוכר כך שהשקדים יצופו היטב בתערובת.
5 מעבירים את השקדים בשכבה אחידה מעל לבלילה שבתבנית כך שתכסה באופן אחיד את פניה. מעבירים לתנור ואופים 40-45 דקות, ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מוציאים ומצננים לפני ההגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב.
* מבוסס על מתכון של ג'ינה דה פלמה.
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי