עוגת טריקולד
זוכרים את עוגת הטריקולד של ילדותנו? אז העוגה הבאה היא סוג של מחווה לאותה מלכת אייטיז - רק שאת השוקולד הלבן מחליפה חמאת בוטנים, שתקזז קצת את המתיקות. מתכון לעוגת מוס שוקולד פשוט מדהימה
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
לפני כמה שנים העוגה הכי פופולרית בסביבה הייתה עוגת טריקולד. עוגה של שלוש שכבות, לרוב מדורגות בצבען – שוקולד מריר או בראוני בבסיס, מוס שוקולד חלב במרכז ומוס שוקולד לבן בשכבה העליונה.
העוגה הבאה מבוססת על אותה עוגה מיתולוגית, רק שכאן השכבות קצת שונות. את מקומה של שכבת מוס השוקולד הלבן תופסת שכבת מוס חמאת בוטנים טעימה ונהדרת, שמצליחה לאזן בצורה מופלאה את העושר והמתיקות.
מרכיבים :
לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):
200 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
1 כפית אבקת קפה נמס
4 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
למוס השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר 56%
25 גרם חמאה
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר מנופה
למוס חמאת הבוטנים:
200 גרם שוקולד צ'יפס בטעם חמאת בוטנים (להשיג ברוב החנויות המתמחות)
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כפות (30 גרם) חמאת בוטנים
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי ולקישוט:
50 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס שוקולד צ'יפס בטעם חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1 מתחילים בהכנת הבסיס: מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
2 שמים בקערית את השוקולד, החלב ואבקת הקפה הנמס. מחממים כמה שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת נוזלית חלקה. מצננים מעט. מוסיפים את החלמונים בהדרגה וטורפים במטרפה היטב ובמהירות.
3 בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד להיווצרות קצף לבן. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עוד 3-4 דקות, עד לקבלת קצף רך אך יציב.
4 מערבבים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד בהדרגה ובתנועות קיפול, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים 20 דקות. במהלך האפייה העוגה תתפח מאוד ותיסדק, אך בקירור היא תצנח, וזה בסדר. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין.
5 בינתיים מכינים את מוס השוקולד: שמים בקערה את השוקולד והחמאה ומחממים כמה שניות במיקרוגל. מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים לטמפרטורת החדר. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת השוקולד, בכל פעם שליש מכמות הקצפת.
6 משחררים את עוגת הבסיס מהמסגרת של התבנית על ידי העברה של סכין חדה בשולי העוגה. מניחים שקף לעוגות בשולי התבנית (רצוי להשתמש בשקף הגבוה יותר מדופנות התבנית).
7 מעבירים את מוס השוקולד אל מעל הבסיס שהתקרר, ובעזרת מרית מחליקים אותו לקבלת שכבה אחידה. מנקים בעזרת נייר סופג את השוליים הפנימיים. מעבירים לקירור בזמן שמכינים את המוס חמאת בוטנים.
8 מוס חמאת בוטנים: שמים בקערה את השוקולד צ'יפס חמאת בוטנים ורבע כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה. מחממים מספר שניות במיקרוגל, מוציאים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים פנימה את חמאת הבוטנים ומערבבים היטב עד שחמאת הבוטנים נטמעת לחלוטין. מצננים לטמפרטורת החדר.
9 מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת חמאת הבוטנים, בכל פעם שליש מהקצפת.
10 מעבירים את מוס חמאת הבוטנים אל מעל מוס השוקולד ובעזרת מרית מיישרים את פניו. מכסים ומעבירים לקירור לשעתיים לפחות.
11 מכינים את הציפוי: שמים בקערית את השוקולד והשמנת המתוקה. מחממים מספר שניות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים מעט ויוצקים על גבי העוגה. מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את כולה באופן אחיד. מחזירים לקירור להתייצבות ל-30 דקות. לפני ההגשה מעטרים את שולי העוגה במעט שוקולד צ'יפס חמאת בוטנים.
* העוגה נשמרת בקירור עוד 4 ימים נוספים.
בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי