אוכל
צילום׃ חן שוקרון, אוכל טוב

ברגע האחרון: קינוח גבינה, לימון וקוקוס בכוס

הפילו עליכם להביא קינוח בדקה ה-90? סתם מחפשים קינוח מהיר לשבועות? זה המתכון בשבילכם - אתם עובדים עליו 20 דקות (מקסימום), מעבירים לכוסות, דוחפים למקרר ושלום על ישראל

חן שוקרון | אוכל טוב | פורסם 02/06/14 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 161 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הרבה פעמים כשאנחנו מארחים כמות גדולה של אנשים לארוחה חגיגית, רגע לפני שהאורחים כבר בדלת, תוקף אותי חשש שהאוכל לא יספיק, שכמות האוכל והקינוחים שהכנתי מועטה מידי ושאני חייבת להכין עוד משהו נוסף, כגיבוי. כמעט תמיד, בסופו של דבר, כולם מתלוננים שהכנתי כמויות מוגזמות וכמה בעצם אפשר לאכול? אבל אני ממשיכה בשלי, ומעדיפה כמעט תמיד להיסחף ולהכין עוד ועוד.



הקינוח הבא הוא בדיוק מסוג הקינוחים שמכינים ברגע האחרון. הוא קל ומהיר הכנה ובעיקר טעים ביותר, בעיקר עבור חובבי הקינוחים החמצמצים.
אם גם אתם כמוני וחוששים שהקינוחים שהכנתם לחג לא יספיקו, או אם הפילו עליכם בדקה ה-90 להיות אחראיים על הקינוח לחג, זהו בדיוק המתכון עבורכם.

מרכיבים (8 מנות):

לשכבת הביסקוויטים-קוקוס:

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

50 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה-לימון:

1 גביע (250 גרם) גבינה (ניתן להשתמש בגבינה בעלת 5% שומן ועד גבינת מסקרפונה בעלת 40% שומן)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1/4 כוס (60 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית תמצית וניל

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (25 גרם) אבקת סוכר מנופה

לעיטור:

שבבי קוקוס מקורמל

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון טוחנים את הביסקווטים יחד עם הקוקוס לתערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב.

2 מכינים את שכבת הגבינה-לימון: טורפים היטב בקערה את הגבינה עם הסוכר, מיץ לימון ותמצית וניל לתערובת אחידה. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה, ומקפלים בהדרגה את הקצפת לתערובת הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. תתקבל בלילה נוזלית יחסית וזה בסדר.

3 מרכיבים: מניחים בבסיס כל כוס 1-2 כפיות מתערובת הביסקוויטים קוקוס (לא מהדקים). מניחים מעל 2-3 כפיות של תערובת הגבינה.

קינוח גבינה, לימון וקוקוס בכוס - ההכנה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
מתחילים להרכיב את השכבות
|
צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

4 חוזרים על השכבות שוב – שכבת ביסקוויטים ושכבת גבינה, לבסוף מעטרים במעט קוקוס מקורמל. שומרים בקירור עד להגשה (שעה אחת לפחות ורצוי אף יותר).

הערות: 

טעמו של הלימון מודגש מאוד ומתקבל קינוח בעל טעם חמצמץ מודגש. ניתן להפחית את כמות מיץ הלימון לכמות של 3 כפות (45 מ"ל) על מנת לקבל טעם לימוני פחות דומיננטי.

הקינוחים נשמרים בקירור עד 3 ימים.

מהכמות הנ"ל מתקבלות 8-10 כוסות, תלוי בנפח הכוסות שלכם. 

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

>> בשבוע שעבר הכנו אצבעות בצק ממולאות גבינה
>> לכל המתכונים לשבועות