שוקולד משתדך לכ"כ הרבה דברים: שוקולד וקרמל, שוקולד וקוקוס, שוקולד וחמאת בוטנים ואפילו שוקולד ותותים. אבל שוקולד וגבינה הוא שידוך משמיים. אחרי שנים של התנזרות מהקומבינציה הזו, אחרי שגיליתי אותה מחדש, אני לא מפסיקה להשתמש בה. קצת כמו יין ויאנג – הגבינה והשוקולד הם שני ניגודים המשלימים זה את זה, גם בצבעים אבל גם במרקם ובטעם.
הפעם בחרתי לשלב את השניים במאפינס קלים ומהירים להכנה. את התערובת מכינים בשתי קערות נפרדות - קערה חומה, וקערה לבנה ואח"כ מחברים ביניהן, אפייה וקירור ומתקבלים מאפינס שוקולדיים ביותר עם פנים רך וציפוי חמצמץ וגבינתי.
מתחילים בהכנת שכבת הגבינה: בקערה מערבבים יחד גבינה, סוכר תמצית וניל וביצה. מוסיפים גם שוקולד לבן קצוץ. זה לא חובה, אבל השוקולד מקפיץ את הציפוי קצת יותר, מי שמעדיף דווקא את החמצמצות של הגבינה, יכול לוותר עליו. שומרים את קערת הגבינה בקירור בזמן שמכינים את קערת השוקולד.
מכינים את שכבת השוקולד: ממיסים יחד במיקרוגל חמאה, שוקולד, סוכר ואבקת קפה נמס. מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מוסיפים פנימה את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד ומערבבים היטב. לבסוף מנפים מעל את הקמח, מערבבים רק עד שהקמח נטמע היטב בבלילה.
לתוך עטרות נייר, או לתבנית שקעים משומנת היטב יוצקים את בלילת השוקולד, כ-2 כפות בכל שקע או עד לגובה של כ-2/3.
מעל בלילת השוקולד יוצקים את בלילת הגבינה, הפעם בכמות קטנה יותר. מעבירים לתנור ואופים כ-25 דקות.
בתום האפייה החלק העליון של הגבינה מתייצב ומזהיב קלות ואילו חלקה הפנימי של שכבת השוקולד נשאר רך יחסית. מעבירים לקירור לכשעתיים להתייצבות, ומגישים.
מאפינס שוקולד וגבינה
המרכיבים (לתבנית 12 שקעים בגודל סטנדרטי):
לשכבת הגבינה:
1 מיכל גבינת שמנת 30%
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות
150 גרם חמאה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 כפית אבקת קפה נמס
3 ביצים
1/2 כוס + 3 כפות (100 גרם) קמח
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת שכבת הגבינה: מחממים תנור ל-175 מעלות. בקערה מערבבים יחד את הגבינה, הסוכר, הביצה, ותמצית הווניל. מוסיפים פנימה את השוקולד הלבן ושומרים בקירור בזמן שמכינים את שכבת השוקולד.
2. להכנת שכבת השוקולד: בקערה חסינת חום מניחים את השוקולד, החמאה, הסוכר ואבקת הקפה הנמס. מחממים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים מעט ומוסיפים פנימה את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים היטב להטמעה ורק אח"כ מוסיפים ביצה נוספת. מנפים פנימה את הקמח
ומערבבים רק עד שהקמח נטמע בבלילה.
3. מרפדים את תבנית השקעים בעטרות נייר. בעזרת כף גלידה קפיצית או כף רגילה ממלאים כל שקע בבלילת השוקולד עד לגובה של כ-2/3. מחלקים באופן שווה את בלילת הגבינה מעל בלילת השוקולד, וכמעט עד לגובהו המלא של השקע (המאפינס תופחים מעט בזמן האפייה ולכן אין למלא את השקע עד סופו).
4. אופים כ-25 דקות ועד שהחלק העליון מזהיב קלות. המאפינס צריכים להישאר רכים במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך כשעתיים ומגישים.
המאפינס נשמרים בקירור עוד 3 ימים נוספים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי