עוגת גבינה וחמאת בוטנים - אורך (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת גבינה וחמאת בוטנים. ביחד עם השוקולד, זה שילוש משגע|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

את השילוב של גבינה-שוקולד-חמאת בוטנים לא כולם אוהבים, אבל חובבי הז'אנר ישתגעו על העוגה הבאה, המשלבת בתוכה את כל השלושה. זוהי עוגה לא מתוקה במיוחד שיש בה עקצוץ מלוח הנובע משימוש בבוטנים מלוחים.

את בסיס ודפנות העוגה מכינים ע"י טחינה של בוטנים מלוחים, ביסקוויטים ושוקולד מריר.

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - בוטנים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את תחתית הבוטנים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים לתערובת לחה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות. מי שחושש מריפוד הדפנות יכול לקצץ את הכמות בחצי ולהסתפק בבסיס בלבד.

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - מרפדים את התחתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
הבסיס הפריך עולה גם לשוליים (ומעל לשטח העוגה)|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

שומרים את הבסיס במקפיא בזמן שמכינים את המלית. המלית פשוטה וקלה להכנה – מערבלים היטב את כל המרכיבים (גבינה, שמנת חמוצה, סוכר, ביצים וחמאת בוטנים) יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים בעדינות את המלית הנוזלית על גבי הבסיס ומעבירים לאפייה. אופים כ-50 דקות עד שעה ועד שחלקה העליון של המלית מתייצב.

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - מכינים את המלית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מכינים את הציפוי|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שמכינים את המלית – בסיר קטן ועל גבי להבה נמוכה ממיסים יחד שמנת חמוצה, סוכר ושוקולד מריר עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - לפני האפייה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
את הציפוי יוצקים על העוגה האפויה, ומחזירים לתנור|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

יוצקים את הציפוי על גבי מלית הגבינה ומטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את כולה באופן אחיד. מחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות. מוציאים, מצננים ומעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות.


לפני ההגשה מעטרים בבוטנים מלוחים.

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - רוחב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
איזה מתיקות (ומליחות)|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגת גבינה, שוקולד וחמאת בוטנים

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):
לבסיס ולדפנות:
200 גרם ביסקוויטים
50 גרם בוטנים קלופים קלויים וממולחים
100 גרם שוקולד מריר בקוביות / מטבעות
80 גרם חמאה מומסת

למלית:
2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת 30%
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים
1/2 מיכל (250 גרם) חמאת בוטנים חלקה

לציפוי:
גביע + 1/4 גביע (250 גרם) שמנת חמוצה
2 כפות (25 גרם) סוכר חום בהיר
100 גרם שוקולד מריר בקוביות או במטבעות

לעיטור:
כרבע כוס בוטנים קלופים קלויים וממולחים קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. להכנת הבסיס: במעבד מזון טוחנים יחד את הביסקוויטים, הבוטנים והשוקולד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לתערובת לחה. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה בבסיס ובדפנות. מהדקים את התערובת לבסיס ולדפנות בשכבה דקה ואחידה ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית. ניתן לקצץ את כמות הבסיס בחצי ולהסתפק בריפוד הבסיס בלבד.

2. להכנת המלית: מחממים תנור ל-170 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד את הגבינה והשמנת החמוצה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. נעזרים במרית כדי לוודא שהתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד ומערבלים עד להטמעה מלאה. מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבלים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. יוצקים בעדינות את המלית על גבי הבסיס ומעבירים לתנור למשך כ-50 דקות. העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון יציב. מוציאים מהתנור בזמן שמכינים את הציפוי.

3. להכנת הציפוי: בסיר קטן על גבי להבה נמוכה מחממים יחד את השמנת החמוצה, הסוכר והשוקולד עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מערבבים היטב ויוצקים על גבי מלית הגבינה. מטים את העוגה כך שהציפוי יכסה את כולה באופן אחיד. מחזירים לתנור ואופים עוד 10 דקות נוספות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור לפחות ללילה אחד.

4. לעיטור: לפני ההגשה מעטרים בבוטנים הקצוצים.

* ע"פ מתכון של נייג'לה לוסון

* בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה
>> סלט קוסקוס של בריאות