ריבועי גבינה וריבת חלב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ריבועי גבינה וריבת חלב. קטנים, אך מספקים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ישנם דברים שרק מלבטא את שמם מרגישים את הטעם על השפתיים. דולצ'ה דה לצ'ה (ריבת חלב) למשל. רק מלגלגל את המילים על השפתיים אני כבר מרגישה את המתיקות בפה. ריבת חלב היא אכן דבר מתוק ונפלא. רובנו מכירים אותה כמילוי המתוק של העוגייה הארגנטינאית - אלפחורס, אבל ריבת חלב מהווה שילוב נהדר להרבה מאפים מתוקים אחרים, והיא משתלבת נפלא גם עם שוקולד מריר, עם אגוזים ובוטנים וגם עם גבינה. וכזאת היא העוגה הבאה - שילוב של ריבועי גבינה עם ריבת חלב (וגם עם קצת אגוזים ושוקולד).

אמנם יש בה 4 שכבות שונות, אבל כל שכבה קלה ופשוטה להכנה. בסופו של דבר מתקבלת עוגה קטנה יחסית, אך אפילו חתיכה קטנה ממנה, תמציתית ומספקת לחלוטין.

מתחילים משכבת הבסיס: במטחנת אגוזים או במעבד מזון טוחנים אגוזי לוז קלופים. ניתן להשתמש בכל סוג של אגוז אותו אוהבים - לוז, פקאן או שקדים. זוהי אומנם תוספת קטנה, אבל היא מוסיפה המון לטעם ולמרקם של שכבת הבסיס, ולא כדאי לוותר עליה.

ריבועי גבינה וריבת חלב טוחנים אגוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
טוחנים אגוזי לוז לפירורים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טוחנים גם ביסקוויטים לפירורים דקים ומערבבים בין השניים, מוסיפים חמאה מומסת ומעט סוכר חום כהה. את התערובת הלחה מהדקים לתבנית מרובעת (אפשר להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס כדי לדחוס את התערובת היטב), ואופים. מטרת האפייה המוקדמת לייצב את הבסיס ולהפוך אותו לפחות פירורי.

 

ריבועי גבינה וריבת חלב טוחנים אגוזים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
דוחסים טוב טוב את הפירורים בתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

נותנים לבסיס להתקרר. מחממים מעט את ריבת החלב במיקרוגל. חשוב לחמם אותה על מנת שתהפוך לנוזלית, כך יהיה קל לפזר אותה באופן אחיד על גבי הבסיס. בכל אופן, שימו לב שלא לחמם אותה יתר על המידה. יוצקים את ריבת החלב על הבסיס באופן אחיד ומעבירים למקפיא.

ריבועי גבינה וריבת חלב מסודרים בתבנית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
יוצקים את ריבת החלב באופן אחיד. חשוב לחמם אותה מראש כדי שתהיה נוזלית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

 

בינתיים מכינים את מלית הגבינה: מקציפים יחד את כל חומרי המלית, יוצקים את התערובת על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר מעט, ומעבירים לתנור. אופים כשעה. מצננים לטמפטורת החדר ומעבירים לקירור למשך לילה.

ריבועי גבינה וריבת חלב ממיסים גנאש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ממיסים שוקולד מריר בעזרת שמנת רותחת, או כמו שקוראים לזה - גאנאש|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

למחרת מכינים את הציפוי. מכינים גאנאש שוקולד: מניחים בקערה שוקולד שבור לקוביות או במטבעות, יוצקים עליו שמנת רותחת ומניחים לדקה. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט ויוצקים באופן אחיד על גבי שכבת הגבינה. מחזירים לקירור לכמה דקות על מנת לאפשר לשוקולד להתמצק ולהתייצב. אם רוצים אפשר לעטר בפסים דקים של שוקולד לבן מומס, וזהו העוגה מוכנה.

ריבועי גבינה וריבת חלב לא חתוכים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מוכן!|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

ריבועי גבינה וריבת חלב

המרכיבים:
לבסיס:
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק לפירורים
1/3 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלופים טחונים דק (ניתן להמיר לשקדים מולבנים או לפקאן)
70 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר חום כהה

למלית:
1 צנצנת (450 גרם) ריבת חלב
500 גרם גבינה (1 מיכל גבינת שמנת 30% וכל היתר גבינה לבנה 5% או 9%) בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

תבנית מרובעת 20X20 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, גם בבסיס וגם בדפנות, כך שהנייר יעלה אל מעל לדפנות התבנית (ויאפשר לחלץ את העוגה בקלות).

2. בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת, ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.

3. מכינים את המלית: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה). יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

4. מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה 1 בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. מוסיפים לבסוף את תמצית הוניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.

5. אופים כ-55 דקות עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה.

6. מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד, כך שהשמנת תכסה את כולו. מניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה), ומחזירים לצינון לכמה דקות להתייצבות. חותכים לריבועים (מתקבלים 16 ריבועים אחידים), ומגישים. שומרים בקירור עוד 4 ימים נוספים.

* מי שמעדיף שכבת ציפוי דקה, ניתן לחלק את כמויות הציפוי בחצי.

ריבועי גבינה וריבת חלב פירוט השכבות (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
התמונה להמחשה בלבד|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

אהבתם את המתכון והשילוב? תנו לו בלייק

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת לימון עסיסית
>> נשאר לכם לחם יבש? תכינו ממנו קינוח מתוק