עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח - אורך (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
עוגת שכבות שוקולד וקצפת. רושם גדול, עבודה קלה|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

מתחילים בהמסה של שוקולד. אפשר לעשות את זה על גבי בן מארי, אני ממיסה במיקרוגל. מניחים לשוקולד להצטנן מעט.

בינתיים מפרידים ביצים לחלמונים וחלבונים, ומקציפים את החלמונים עם מעט סוכר. כשתערובת החלמונים תפוחה ובהירה, מוסיפים לקערת המיקסר את השוקולד המומס ומקציפים יחד עד להטמעתו.

מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה ושוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר ואת בלון ההקצפה. מקציפים גם את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.

מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים עד לקבלת בלילה אוורירית.

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח - הבלילה (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
את הבלילה המוקצפת מעבירים לתבנית משומנת היטב|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

מכינים תבנית סטנדרטית של התנור – על גבי התבנית מורחים מעט שמן ומצמידים נייר אפייה. מברישים את נייר האפייה גם בחלקו העליון במעט שמן ויוצקים מעל את הבלילה. מיישרים את הבלילה כך שתכסה באופן אחיד את כל התבנית, ומעבירים לתנור.

לאחר אפייה של כרבע שעה, מוציאים את התבנית מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח. מצננים לחלוטין, ומעבירים לקירור לכחצי שעה-שעה (כשהעוגה קרה לחלוטין קל יותר לפרוס אותה). מוציאים מהקירור, ומושכים את נייר האפייה והעוגה מהתבנית. בעזרת גלגלת או סכין משוננת מסירים את שולייה.

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח - העוגה האפויה (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
העוגה היא כמו עוגת רולדה, רק חתוכה לרצועות|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

בעזרת הגלגלת פורסים מהעוגה רצועות אחידות. אפשר, וגם רצוי למי שאוהב דיוק, להעזר בסרגל או בכלי סימון כלשהו כדי לסמן את המרחקים ועל מנת לשמור על רצועות שהן אחידות בגודלן.

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח - הזילוף (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
את הקצפת אפשר גם למרוח ביד חופשית|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

מעבירים רצועת עוגה אחת לצלחת הגשה ומקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה. גם כאן אפשר פשוט למרוח את הקצפת ביד חופשית על גבי העוגה, אבל שוב - למי שמעדיף את הדברים קצת יותר מסודרים ומאורגנים, מומלץ לזלף את הקצפת בפסים אחידים על גבי רצועת הבצק. מכסים ברצועת בצק נוספת וממשיכים כך עם יתר הרצועות.

לפני ההגשה ממסים מעט שוקולד ושמנת ובעזרת מרית מכסים את השכבה העליונה. מפזרים תלתלי / שבבי שוקולד ביד חופשית.

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
וככה זה נראה בסוף. אל תשכחו את תלתלי השוקולד!|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

עוגת שכבות שוקולד וקצפת כשרה לפסח

המרכיבים:
לתבנית תנור סטנדרטית בגודל 40X30 ס"מ

לשכבות העוגה:
120 גרם שוקולד מריר 56%
1/4 כוס (50 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר
6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר

למלית הקצפת:
1.5 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר מנופה

לציפוי ועיטור:
50 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
תלתלי שוקולד

אופן ההכנה:

1. להכנת העוגה: מחממים תנור לחום של 175 מעלות.

2. משמנים מעט את תבנית התנור ומצמידים אליה נייר אפייה. בעזרת מברשת, משמנים את נייר האפייה גם בחלקו העליון.

3. במיקרוגל או על גבי בן מארי ממיסים בעדינות את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים.

4. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערת המיקסר, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ-5 דקות. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד להטמעה. במידת הצורך בעזרת מרית מוודאים כי התערובת אחידה. מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה. שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה.

5. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (2 כפות / 25 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.

6. מעבירים כ-1/4 מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתר קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות רק עד להטמעה.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ובעזרת מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד. מעבירים לתנור ל כ-16-18 דקות.

8. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח נקייה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקירור לכחצי שעה.

9. להרכבה: מחלצים בזהירות מהתבנית (שימון התבנית מסייע לעשות זאת בקלות) ומניחים על גבי משטח ישר. בעזרת גלגלת או סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים. חותכים לאורך 5 רצועות אחידות בגודלן (כ-7-8 ס"מ רוחב כל רצועה).

10. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף וחותכים פתח של כ-1 ס"מ.

11. מעבירים רצועה אחת מהעוגה לצלחת הגשה (כדי להפריד בקלות את העוגה מנייר האפייה מעבירים סכין או ספטולה בין העוגה לנייר, דוחפים את הסכין / ספטולה כלפי מטה ובצמוד לנייר). מזלפים על הרצועה באופן אחיד את הקצפת. מכסים ברצועת עוגה נוספת. מזלפים שוב את הקצפת. ממשיכים באותו האופן עד ליצירת 4 שכבות קצפת. סוגרים ברצועת העוגה האחרונה. מעבירים לקירור להתייצבות עד להגשה.

12. לפני ההגשה ממסים יחד שמנת ושוקולד מריר, מערבבים היטב ומצננים מעט. בעזרת מרית מורחים בשכבה אחידה על גבי שכבת הבצק העליונה. מפזרים תלתלי שוקולד ומגישים. העוגה נשמרת עד 4 ימים בקירור. 

המתכון לקוח מתוך הבלוג של חן - מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח
>> עוד עוגות לפסח