אוכל

עוגיות שוקולד ללא תוספת סוכר

אוהבים שוקולד? נו ברור, מי לא אוהב שוקולד. חשבתם פעם שתוכלו להתפנק בעוגיות שוקולדיות להפליא - שאין בהן תוספת סוכר, אבל בכלל? אז הנה, אתם יכולים

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 12/07/16 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 87 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-30 עוגיות בינוניות:

2 ביצים

6 שקיות ממתיק סטיביה

כפית תמצית וניל

200 גרם שוקולד חלב ללא תוספת סוכר, שבור לקוביות

40 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

80 גרם (8 כפות) קמח מלא

רבע כפית אבקת אפייה

קורט מלח

100 גרם שוקולד חלב ללא תוספת סוכר, קצוץ דק (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2 מקציפים במיקסר ביצים, ממתיק סטיביה ווניל עד לקבלת תערובת בהירה (זה לוקח כמה דקות).

3 בינתיים ממיסים במיקרו או על בן מארי שוקולד וחמאה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

4 מוסיפים את השוקולד לתערובת הביצים וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

5 מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מלח ומערבבים בעזרת מרית רק עד להטמעה.

6 מוסיפים שוקולד קצוץ (לא חובה) ומערבבים.

7 מעבירים לקירור של חצי שעה.

8 בעזרת כפית יוצקים תלוליות מהבלילה ומסדרים אותן באופן מרווח בתבנית.

9 אופים 12-13 דקות עד שהעוגיות מתייצבות ומשחימות.

10 מקררים על רשת ומאחסנים בכלי אטום.

הערות:

• אפשר להחליף את שוקולד החלב ללא תוספת סוכר בשוקולד מריר ללא תוספת סוכר או בשוקולד מריר עם אגוזים ללא תוספת סוכר.

• אפשר לשחק עם כמות תחליף הסוכר בהתאם לטעם האישי.

לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

>> לעוד מתכונים ללא תוספת סוכר