אוכל
צילום׃ אולגה טוכשר, mako אוכל

טארט עם קרם חמאת בוטנים ומעדן פרי ללא תוספת סוכר

אמרו את זה קודם, לפנינו, שקינוחים ללא תוספת סוכר יכולים להיות מוצלחים במיוחד. מתקשים להאמין? נסו ביס אחד מהטארט הנהדר הזה, שמשלב בין חמאת בוטנים למעדן פרי משובח, ותגלו עולם חדש

אולגה טוכשר | mako אוכל | פורסם 01/03/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

400 גרם (2 חבילות) עוגיות גרנולה ללא תוספת סוכר

100 גרם חמאה, מומסת

למלית:

300 מ"ל חלב

40 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל, ללא תוספת סוכר

חצי כוס חמאת בוטנים חלקה, ללא תוספת סוכר

250 גרם (צנצנת) מעדן פרי דומדמניות, ללא תוספת סוכר

1 כף חמאת בוטנים מומסת (10 שניות במיקרוגל), לקישוט 

אופן ההכנה:

1 מכינים את התחתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת פירורית ודקה.

2 מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לטחון עד שמתקבלת תערובת לחה במרקם חולי.

3 מעבירים את התערובת לתוך תבנית (מומלץ להשתמש בתבנית עם תחתית מתפרקת), ומהדקים היטב בעזרת הידיים לתחתית ולדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא לחצי שעה.

4 מכינים את קרם חמאת הבוטנים: מניחים בקערה את החלב והפודינג, ומקציפים בעזרת מיקסר עד לקבלת קרם סמיך.

5 מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים לערבב עד שהיא נטמעת לחלוטין, ומתקבלת תערובת קרמית ואחידה.

6 מוציאים את תחתית הטארט מהמקפיא, יוצקים לתוכה את הקרם ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים לקירור של 30 דקות.

7 לקראת ההגשה יוצקים מעל שכבת הקרם את מעדן הפרי, ומיישרים אותו בעזרת כף לשכבה דקה ואחידה.

8 מקשטים את הטארט בחמאת הבוטנים המומסת. 

9 חותכים ומגישים, ואת השאר שומרים במקרר בכלי אטום.

>> לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי

>> בפעם האחרונה הכנו פנקוטה עם רוטב שוקולד ללא תוספת סוכר 

>> והנה עוד כמה קינוחים נהדרים ללא סוכר