אוכל

ווק פטריות עם קרם ארטישוק

בא לכם לצאת למסעדה מבלי לעזוב את הבית? המנה הבאה היא בדיוק הפתרון לכך: פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי עם שעועית ירוקה ושום פרוס, קרם ארטישוק ירושלמי, שומשום, בוטנים וגילופי פרמזן

יחסי ציבור | קפה קפה | פורסם 02/07/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לקרם הארטישוק:

150 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף (אפשר גם קפוא)

5 שיני שום קונפי (מכינים מראש שום קלוף ומבושל באיטיות בשמן זית עם טימין, מרווה ורוזמרין)

2 כפות שמן זית

לווק הפטריות:

200 גרם פטריות שמפיניון

200 גרם שעועית עדינה, קפואה

שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

70 גרם רוטב אסייתי או טריאקי

70 גרם קרם קוקוס

לקישוט:

בעלי כוסברה טריים

בוטנים מטוגנים

שומשום קלוי

גילופי פרמזן

אופן ההכנה:

1 מבשלים בסיר עם מים ומלח את הארטישוק עד שהוא מתרכך לחלוטין. מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.

2 טוחנים את הארטישוק בבלנדר, מוסיפים את שיני השום קונפי ואת שמן הזית, וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם חלק וסמיך.

3 במחבת חמה עם שמן זית מקפיצים במחבת חמה את הפטריות. מוסיפים את השעועית ומערבבים עוד כ-2 דקות

4 מוסיפים את הטריאקי וחלב הקוקוס, ומתבלים במלח ופלפל שחור.

5 מרכיבים את המנה: מורחים את קרם הארטישוק בתחתית של צלחת עמוקה. מניחים מעל את הפטריות והשעועית, מקשטים בעלי כוסברה טריים, בוטנים מטוגנים שומשום קלוי וגילופי פרמזן, ומגישים.

לפייסבוק של קפה קפה