ווק פטריות עם קרם ארטישוק
בא לכם לצאת למסעדה מבלי לעזוב את הבית? המנה הבאה היא בדיוק הפתרון לכך: פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי עם שעועית ירוקה ושום פרוס, קרם ארטישוק ירושלמי, שומשום, בוטנים וגילופי פרמזן
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לקרם הארטישוק:
150 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף (אפשר גם קפוא)
5 שיני שום קונפי (מכינים מראש שום קלוף ומבושל באיטיות בשמן זית עם טימין, מרווה ורוזמרין)
2 כפות שמן זית
לווק הפטריות:
200 גרם פטריות שמפיניון
200 גרם שעועית עדינה, קפואה
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
70 גרם רוטב אסייתי או טריאקי
70 גרם קרם קוקוס
לקישוט:
בעלי כוסברה טריים
בוטנים מטוגנים
שומשום קלוי
גילופי פרמזן
אופן ההכנה:
1 מבשלים בסיר עם מים ומלח את הארטישוק עד שהוא מתרכך לחלוטין. מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.
2 טוחנים את הארטישוק בבלנדר, מוסיפים את שיני השום קונפי ואת שמן הזית, וממשיכים לטחון עד לקבלת קרם חלק וסמיך.
3 במחבת חמה עם שמן זית מקפיצים במחבת חמה את הפטריות. מוסיפים את השעועית ומערבבים עוד כ-2 דקות
4 מוסיפים את הטריאקי וחלב הקוקוס, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5 מרכיבים את המנה: מורחים את קרם הארטישוק בתחתית של צלחת עמוקה. מניחים מעל את הפטריות והשעועית, מקשטים בעלי כוסברה טריים, בוטנים מטוגנים שומשום קלוי וגילופי פרמזן, ומגישים.