עוגת גבינה ניו יורק לוטוס
עוגות גבינה הן משהו שאף פעם לא נמאס, ואם יש גם לוטוס בתמונה - אנחנו בכלל מרוצים
יחסי ציבור | קפה קפה
| פורסם 29/06/17
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית:
300 גרם עוגיות לוטוס
100 גרם חמאה
למלית הגבינה:
6 ביצים
200 גרם סוכר
50 גרם קמח
50 גרם קורנפלור
קילו גבינה לבנה 9%
200 גרם שמנת חמוצה 15%
גרגירים ממקל וניל
לציפוי:
250 גרם ממרח לוטוס
אופן ההכנה:
1 טוחנים את עוגיות הלוטוס במעבד מזון. ממיסים את החמאה, מערבבים עם העוגיות הטחונות ומהדקים על תחתית תבנית קוטר 26 ס"מ. מעבירים למקרר ל-15 דקות.
2 מכינים את מסת הגבינה: בקערה רחבה מערבבים עם מטרפה את הביצים והסוכר. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה וגרגירי הווניל וטורפים היטב לתערובת חלקה.
3 אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך שעה נוספת.
4 מעבירים את העוגה לקירור של שעה במקרר. כשהעוגה קרה מכינים את הציפוי: ממיסים את ממרח הלוטוס ומוזגים על העוגה. מחזירים לקירור לייצוב הציפוי.