ארוחת בוקר טבעונית
ארוחת בוקר טבעונית יכולה להיות משוחתת (בקטע טוב!) והנה ההוכחה: לביבות עדשים וקרם קוקוס על טחינה ירוקה, בתוספת בצל מטוגן, פטריות, עשבי תיבול וסלט ירוקים מרענן. פנקו את הטבעונים היקרים ללבכם, מגיע להם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
לטחינה הירוקה:
חופן פטרוזיליה
חצי חופן כוסברה
חצי חופן עלי נענע
100 מ"ל מים, קרים
100 גרם טחינה גולמית ואיכותית
מיץ מלימון אחד
מלח
לפנקייק העדשים:
250 מ"ל חלב קוקוס
50 מ"ל מים
150 גרם קמח עדשים
10 גרם מלח
10 גרם פטרוזיליה
לגספאצ'ו העגבניות:
2 עגבניות בשלות, מגורדות בפומפייה
קורט מלח
1 שן שום
מעט מיץ לימון
4 טיפות טבסקו
כף שמן זית
לצלחות:
חופן רצועות בצל
5 פטריות שמפניון, חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
1 מכינים את הטחינה: טוחנים במעבד מזון את עשבי התיבול עם חלק מהמים הקרים עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון, המלח, ובהדרגה את שארית המים עד שמתקבל מרקם חלק ונוזלי אך לא מימי.
2 מכינים את הבלילה: מעבירים לקערת ערבוב את כל הנוזלים, ומוסיפים בהדרגה (תוך כדי ערבוב) את קמח העדשים. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה.
3 מכינים את הגספאצ'ו: מערבבים היטב את כל המרכיבים בקערה נפרדת.
4 מכינים את הפנקייקים: במחבת טפלון עם מעט שמן מכינים 4 פנקייקים עבים בקוטר 10 ס"מ (רצוי בעזרת רינג לפנקייק).
5 במחבת נפרדת מקפיצים את הבצל והפטריות עם מעט שמן זית עד להשחמתם, ומניחים בצד.
6 מרכיבים את המנה: יוצרים "שלולית" של טחינה ירוקה בקוטר של הפנקייק על צלחת ההגשה. מניחים פנקייק אחד על הטחינה ולוחצים מעט כדי שהטחינה תזלוג לצדדים. על הפנקייק שמים מעט מהבצל והפטריות ומעליהם את הפנקייק השני. שופכים מעט מהגספאצ'ו מסביב לטחינה וגם מעל הפנקייק.
7 מניחים מעל הפנקייק סלט קטן של עלי פטרוזיליה, כוסברה ונענע מתובלים במלח ולימון, ומגישים לצד מגישים לצד סלט של ירקות ירוקים: פולי אדממה קלופים, שעועית ירוקה, אפונה, עלי פטרוזיליה, נענע, כוסברה, שמן זית מלח ולימון.