אוכל
צילום׃ יחסי ציבור

סלט איטלקי

סלט עשיר ומפנק עם עלים ירוקים, עגבניות שרי, אגוזים וארטישוק, ותוספת מקורית של סלקים צלויים בבלסמי מצומצם, כדורי מוצרלה וצ'יפס בטטה פריך מעל הכל. הכי צבעוני והכי טעים

תוכן שיווקי | קפה קפה | פורסם 16/07/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

2 סלקים קטנים, מבושלים עד ריכוך וקלופים

בטטה קטנה, קלופה וחתוכה לרצועות עם קולפן

שמן לטיגון

10 עגבניות שרי, חצויות

1 עגבנייה, חתוכה לשישיות

חצי בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות

150 גרם תערובת עלי רוקט וחסה אייסברג

חופן אגוזי מלך, קלויים

2 לבבות ארטישוק מצנצנת, חתוכים לרבעים

40 גרם רוטב פסטו

60 מ"ל שמן זית

2 כדורי מוצרלה טרייה

פלפל שחור גרוס

מלח גס

לבלסמי מצומצם:

200 מ"ל חומץ בלסמי איטלקי

200 גרם סוכר

אופן ההכנה:

1 מצמצמים את הבלסמי: שמים בסיר את החומץ והסוכר, מבשלים עד רתיחה, מצננים ושמים בבקבוק לחיץ.

2 חותכים את הסלקים לשישיות ומעבירים לקערת ערבוב, מתבלים במלח, פלפל וכ-30 מ"ל מהחומץ הבלסמי המצומצם. מעבירים למגש אפייה עם נייר אפיה ומכניסים לתנור לצלייה של כ-10 דקות. מוציאים ומצננים.

3 לצ'יפס בטטה: מטגנים את הבטטות בשמן עמוק. מייבשים בנייר סופג כשעה עד שמתקררות, מאחסנים בקופסא אטומה, מחוץ למקרר. 

4 בנייה והגשת המנה: בקערת ערבוב שמים את העגבניות משני הסוגים, בצל, תערובת העלים, אגוזי מלך, לבבות הארטישוק החתוכים, רוטב פסטו ומחצית משמן הזית.מערבבים ומעבירים לצלחת ההגשה. מסביב מפזרים קרעים מכדורי המוצרלה ולידם את הסלקים הצלויים. מעל מזלפים עוד מהבלסמי המצומצם ושארית שמן הזית, מעל כל מוצרלה מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס, ומעל הכל מניחים חופן יפה של צ'יפס הבטטה.

מגישים עם פוקאצ'ה חמה בשמן זית ומלח גס.