אוכל
צילום׃ Marian Weyo, ShutterStock

שום קונפי

הנה מתכון בסיסי לשום קונפי שניתן להכין מראש ולהחזיק במקרר לאורך זמן. מומלץ להשתמש בו בבישולים רבים - גם בשיניים וגם בשמן השום המופק מהתהליך. תבלו

יחסי ציבור | קפה קפה | פורסם 02/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

5 ראשי שום

שמן זית (לכיסוי)

כמה גבעולי טימין, טריים

גבעול מרווה/אורגנו, טרי

גבעול רוזמרין, טרי

אופן ההכנה:

1 קולפים את השום ומפרידים לשיניים (אפשר גם לקנות קלוף). מעבירים לסיר קטן. מוסיפים את העשבים הארומטיים ומכסים בשמן זית.

2 מעבירים את הסיר לכיריים תחת להבה קטנה מאוד ומבשלים עד ששיני השום מתרככות. מסירים מהאש (חשוב להשגיח שהשמן לא יתחמם יתר על המידה ושיני השום ישרפו).

3 מחכים עד לקירור מוחלט, מעבירים לכלי פלסטיק או צנצנת לאחסון, ומעבירים למקרר.

* מי שאוהב יכול להוסיף כף סילאן לסיר בתחילת הבישול.