צילום׃ Marian Weyo, ShutterStock
שום קונפי
הנה מתכון בסיסי לשום קונפי שניתן להכין מראש ולהחזיק במקרר לאורך זמן. מומלץ להשתמש בו בבישולים רבים - גם בשיניים וגם בשמן השום המופק מהתהליך. תבלו
יחסי ציבור | קפה קפה
| פורסם 02/07/17
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
5 ראשי שום
שמן זית (לכיסוי)
כמה גבעולי טימין, טריים
גבעול מרווה/אורגנו, טרי
גבעול רוזמרין, טרי
אופן ההכנה:
1 קולפים את השום ומפרידים לשיניים (אפשר גם לקנות קלוף). מעבירים לסיר קטן. מוסיפים את העשבים הארומטיים ומכסים בשמן זית.
2 מעבירים את הסיר לכיריים תחת להבה קטנה מאוד ומבשלים עד ששיני השום מתרככות. מסירים מהאש (חשוב להשגיח שהשמן לא יתחמם יתר על המידה ושיני השום ישרפו).
3 מחכים עד לקירור מוחלט, מעבירים לכלי פלסטיק או צנצנת לאחסון, ומעבירים למקרר.
* מי שאוהב יכול להוסיף כף סילאן לסיר בתחילת הבישול.