אוכל

בצלים ממולאים של סבתא לאה

בצלים ממולאים הם מאותם מאכלים שמיד מזכירים לנו את הבית. היום, כשכבר יש לנו בית משל עצמנו, אנחנו תמיד שמחים לקבל תזכורות לתקופה ההיא כשהיינו מגיעים לסבתא ומחסלים סיר שלם. לשמחתנו, עכשיו יש לנו מתכון

לאה כהן | mako אוכל | פורסם 28/02/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצלים:

6 בצלים סגולים גדולים 

כוס וחצי אורז פרסי, מבושל

300 גרם בשר בקר, טחון

4 שיני שום, קצוצות

גבעול סלרי, קצוץ

רבע כוס כוסברה, קצוצה

כפית כמון

כפית פפריקה מתוקה

כפית בהרט

מלח

פלפל (עדיף פלפל אנגלי)

2 כפות שמן זית

לרוטב:

כפית זנגביל

מלח

פלפל

חצי כפית קינמון

חצי כפית כורכום

4 כפות סילאן

חצי כוס מיץ לימון

4 כפות שמן זית

חצי כוס מים

אופן ההכנה:

1 קולפים את הבצלים, ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים).

2 מניחים את כל הבצלים בסיר עם במים (עד לכיסוי הבצלים) ומרתיחים כ-20 דקות (תוכלו לראות איך עלי הבצל מתחילים להיפרד אחד מהשני).

3 שוטפים את הבצלים במי ברז ומצננים.

4 מערבבים את האורז עם שאר חומרי המלית.

5 מפרידים את עלי הבצל ומניחים בקצה של כל עלה בערך כף מהמלית ( תלוי בגודל), ומגלגלים.

6 משמנים סיר סוטאז' עם 2 כפות שמן.

7 מסדרים את הבצלים בסיר כאשר הצד עם תפר הסגירה מונח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל שאר הבצלים (את שאריות הבצלים ניתן לטחון ולהוסיף לרוטב).

8 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על הבצלים שבתוך הסיר. מבשלים על אש בינונית כ-40 דקות בכיסוי חלקי, ומגישים.

בצלים ממולאים של לאה כהן (צילום: שני בריל, mako אוכל)
סבתה לאה והתוצאה הסופית|צילום: שני בריל, mako אוכל

>> רוצים גם אתם לבשל כמו סבתא לאה? לחצו כאן