אוכל

אושפלו פרגיות של סבתא כרמלה

סיפורו של האושפלו הוא אחד העתיקים בעולם; תבשיל אורז נהדר עם המון הפתעות שמוגש למרכז השולחן ורק דורש מכם לקחת כף ולצלול לתוכו. במקרה של סבתא כרמלה, היא הוסיפה גם פרגיות והרוח כולו שלכם

כרמלה אברמוב | mako אוכל | פורסם 28/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כוס שמן קנולה

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

700 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות קטנות

4 גזרים בינוניים, חתוכים לגפרורים

2 כוסות אורז יסמין/פרסי (אחרי השרייה של רבע שעה במים רותחים וסינון)

כפית פלפל שחור גרוס

כפית בהרט

10 יחידות שזיפים מיובשים (ללא הגלעין)

2 עלי דפנה

כוס גרגירי חומוס, מבושלים

חצי כף מלח

כפית כמון

כפית קינמון

כפית כורכום

4.5 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת עם 3 כפות שמ את הבצל וקוביות הפרגית עד להזהבה. מוסיפים את מקלות הגזר ומטגנים כ-4 דקות נוספות ומסירים מהאש.

2 בסיר נפרד שמים את יתרת השמן והאורז. מערבבים ומוסיפים את התבלינים והשזיפים. מערבבים ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

3.מוסיפים את גרגירי החומוס וכל תכולת המחבת. מערבבים היטב ומכסים ל-25 דקות.

4 מורידים את הסיר מהאש ומשאירים מכוסה כ-5-10 דקות נוספות. מערבבים בזהירות ומגישים.

אושפלאו פרגיות של סבתא כרמלה  (צילום: שני בריל, mako אוכל)
סבתא כרמלה עם התוצאה הסופית|צילום: שני בריל, mako אוכל

>> רוצים גם אתם לבשל כמו סבתא כרמלה? לחצו כאן