הוא גדל בשדותינו, זמין בכל סופר או ירקנייה והכי טעים שיש: תפוח האדמה הוא ירק רב שימושי ופופולרי במיוחד, שמגיע היישר מהחקלאות המקומית בישראל אל הצלחת שלנו. הוא מתאים כתוספת למנה עיקרית, בתוך תבשיל, ואם אתם שואלים אותנו – אין כמו צ'יפס שמוציא ממנו את המיטב. הקסם שאנחנו מדברים עליו מתרחש ממש ברגע שהשמן החם נוגע בתפוח האדמה, והופך אותו לפריך, ובלתי ניתן לסירוב.

אפשר לחתוך את תפוחי האדמה בצורות ובגדלים שונים, בהתאם לטעם האישי, החשק או מצב הרוח. אם אתם רגילים לחתוך את תפוחי האדמה תמיד באותו האופן, ומחפשים דרכים לגיוון ההגשה שלהם, הגיע הזמן שתכירו עוד כמה שיטות קלות ומהירות לחיתוך:

קורצן

רוצים להכין תפוחי אדמה בצורת לב, או אולי כוכבים? כל מה שתצטרכו לטובת המשימה זה קורצנים בגודל ובצורה הנכונה. פרסו את תפוח האדמה לאורך בעובי הרצוי וצרו ממנו צורות בכיף.

חיתוך תפוחי אדמה (צילום: shutterstock by val lawless)
תפוחי אדמה בצורת לב או כוכב|צילום: shutterstock by val lawless

מנדולינה

אם אתם מתים על צ'יפס כמונו, כדאי שתכירו את הטריק הבא להכנת צ'יפס ביתי. הוא הכי מוצלח שתוכלו להכין, וגם הכי קרוב לחטיף האהוב שנמכר בשקית – הלוא הוא התפוצ'יפס, שאותו מכינים, אגב, מתפוחי אדמה הגדלים בשדות גידול בדרום הארץ על ידי חקלאים וחקלאיות ישראלים ורק משלושה רכיבים.

כדי להשיג את צורת הצ'יפס האולטימטיבי, תצטרכו להצטייד במנדולינה, שכידוע יודעת לפרוס אותו דק – דק. בעצם, למה להמשיך כשהמתכון המלא להכנת תפוצ'יפס נמצא ממש כאן בהישג ידכם? 

חיתוך תפוחי אדמה (צילום: shutterstock by RVillalon)
הכלי שיעזור לכם להכין תפוצ'יפס בבית|צילום: shutterstock by RVillalon

סכין

כדי לחתוך תפוחי אדמה בצורה פשוטה וזמינה, הכי טוב להיעזר בסכין. מומלץ לבחור בסכין חדה ולא בכזאת שמצוידת בלהב משונן. תוכלו לחתוך את הצ'יפס כיד הדמיון, והכי טוב להתחיל בחיתוך של פרוסות עבות. מפה תוכלו לחתוך את הפרוסה לפי החשק: למשל לאצבעות – דקות או עבות, או לריבועים (את הרצועות פשוט חותכים שוב במאוזן).

ואם לא מתחשק לכם לעבוד קשה מידי או שאין לכם זמן, נסו פשוט לחתוך את תפוח האדמה לשני חצאים שווים. במקרה כזה פשוט מניחים את החצאים (הצד ללא הקליפה), על תבנית משומנת עם מעט תבלינים לפי הטעם, ואופים עד להשחמה – מהיר, פשוט וטעים.

חיתוך תפוחי אדמה (צילום: shutterstock by photohasan)
מומלץ לבחור בסכין חדה ולא בכזאת שמצוידת בלהב משונן|צילום: shutterstock by photohasan

פורס צ'יפס

כל מעבד מזון בדרך כלל כולל אופציה לחיתוך באמצעות דיסקית ייחודית. אפשר להשיג גם מכשיר ידני שעושה בדיוק את אותה הפעולה, רק עם קצת יותר מאמץ. ואם אתם בקטע של גלים, נסו לחפש פורס צ'יפס ייעודי למטרה. נכון שזה קצת אייטיז, אבל עם טעם מנצח – כל צורה תעבוד.

כך תקלפו את תפוחי האדמה בקלות

אם אתם רגילים לעבוד עם תפוחי אדמה, אתם בטח מודעים לכך שהבעיה העיקרית בקילופם בסכין היא הנטייה לקלף חלק נכבד מתפוח האדמה עצמו במהלך הפעולה. ההצעה שלנו: צרו סביב תפוח האדמה חריץ בעזרת סכין, ובשלו אותו. לאחר הבישול, הקליפה תוסר בקלות רבה.

אופציה נוספת היא להכניס את תפוחי האדמה למי קרח מיד בתום הבישול, ואז להמתין מספר שניות ולקלף – ללא צורך בסכין או קולפן. תודו לנו אחר כך.

למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס