4 מנות | 15-20 דקות עבודה | 30 דקות זמן כולל
מצרכים:
800 גרם נתחי פילה עוף (מבקשים מהקצב)
2-4 כפות שמן זית (או יותר)
1 כוס פירורי לחם
1 שקית (50 גרם) תפוצ'יפס בטעם טבעי
1 כוס קמח לבן (או קורנפלור)
1-2 ביצים
להגשה:
מטבלים שאוהבים כמו קטשופ, חרדל, מיונז
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שמים את פירורי הלחם ואת שמן זית במחבת.
- מערבבים היטב וקולים מעל להבה בינונית במשך 2-3 דקות, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהפירורים מזהיבים מעט. מוציאים לצלחת.
- מפוררים את הצ'יפס למרקם של פירורים גסים. מוסיפים אל פירורי הלחם ומערבבים.
- שמים את הקמח בקערה רחבה או צלחת שטוחה.
- שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב.
- טובלים את נתחי פילה העוף בקמח/קורנפלור לציפוי אחיד מכל הכיוונים. מנערים עודפי קמח ומעבירים לביצה.
- טובלים בביצה מכל הכיוונים ומעבירים לפירורי הלחם לציפוי מכל הכיוונים. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
- אופים במשך 10-13 דקות (200 מעלות), עד שפירורי הלחם מזהיבים עוד טיפה וחזה העוף מבושל לחלוטין.
- מוציאים ומגישים מיד, יחד עם רטבים שאוהבים.
טיפ: לגרסה ללא גלוטן משתמשים בפירוקי לחם ללא גלוטן וקורנפלור.
שימו לב: במתכון לא חסר מלח – נתחי העוף מומלחים כחלק מתהליך הכשרות וגם ככה אוכלים את השניצלונים עם רטבים עשירים במלח.
לבלוג של עז - The Kitchen Coach
למידע נוסף היכנסו לעמוד האינסטגרם של תפוצ'יפס