אוכל

כדורי הפירה של מייה

כדורי פירה מטוגנים, פריכים ושובבים שייחטפו מהצלחת בזכות הפתעה כיפית במיוחד של מילוי גבינות בפנים. רוצים לרענן? קצת יוגורט או צזיקי בצד - ואתם מסודרים

יחסי ציבור | מחלבת טרה | פורסם 10/05/17 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

5 תפוחי אדמה, קלופים, מבושלים ויבשים מנוזלים

רבע כוס קמח

25 גרם חמאה

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

למילוי:

1 חבילה גבינה כחושה

100 גרם גבינה בולגרית 24% גלילית

1 בצל סגול, קלוף, קצוץ ומטוגן

1 כפית תימין

מלח

פלפל שחור

לציפוי:

1 כוס פירורי לחם

1 כף קצח

לטיגון:

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מועכים את תפוחי אדמה עד לקבלת מחית חלקה.

2 מערבבים בקערה את המחית שהתקבלה עם הקמח, החמאה, הביצה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

3 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4 מכינים את הכדורים: מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים (בערך בגודל פינג פונג). יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים אותה בתערובת הגבינה. סוגרים ומהדקים לקבלת כדור חלק.

5 מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והקצח, ומגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בתערובת שהתקבלה כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.

6 מחממים את השמן בסיר עמוק או מחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים.

100% רעננות: כדורי תפוחי האדמה ישמחו לקבל מטבל שמח ומרענן לצדם; זה יכול להיות רסק עגבניות לילדים, יוגורט, צזיקי ואפילו גוואקומלי.

מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזוריים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן