כדורי הפירה של מייה
כדורי פירה מטוגנים, פריכים ושובבים שייחטפו מהצלחת בזכות הפתעה כיפית במיוחד של מילוי גבינות בפנים. רוצים לרענן? קצת יוגורט או צזיקי בצד - ואתם מסודרים
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
5 תפוחי אדמה, קלופים, מבושלים ויבשים מנוזלים
רבע כוס קמח
25 גרם חמאה
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
למילוי:
1 חבילה גבינה כחושה
100 גרם גבינה בולגרית 24% גלילית
1 בצל סגול, קלוף, קצוץ ומטוגן
1 כפית תימין
מלח
פלפל שחור
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1 כף קצח
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מועכים את תפוחי אדמה עד לקבלת מחית חלקה.
2 מערבבים בקערה את המחית שהתקבלה עם הקמח, החמאה, הביצה, המלח והפלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
3 מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד.
4 מכינים את הכדורים: מרטיבים את הידיים ויוצרים מתערובת תפוחי האדמה כדורים (בערך בגודל פינג פונג). יוצרים גומה במרכז כל כדור וממלאים אותה בתערובת הגבינה. סוגרים ומהדקים לקבלת כדור חלק.
5 מערבבים בצלחת שטוחה את פירורי הלחם והקצח, ומגלגלים את כדורי תפוחי האדמה בתערובת שהתקבלה כך שיהיו מצופים היטב מכל הצדדים.
6 מחממים את השמן בסיר עמוק או מחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הכדורים עד להשחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג, ומגישים.
100% רעננות: כדורי תפוחי האדמה ישמחו לקבל מטבל שמח ומרענן לצדם; זה יכול להיות רסק עגבניות לילדים, יוגורט, צזיקי ואפילו גוואקומלי.
מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזוריים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה