אוכל

טורטליני בטטה וגבינות של רועי

טורטליני ביתיים מבצק הום-מייד, מילוי עשיר ומפנק של בטטות וגבינות ורוטב פשוט וטוב של שמנת ושמן זית. מנה נהדרת שתעשה חג שמח לילדים וגם לגדולים

תוכן שיווקי | מחלבת טרה | פורסם 11/05/17 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לבצק:

300 גרם קמח מלא

50 גרם קמח לבן

3 ביצים

2 כפות מים

2 כפות שמן זית

למלית הבטטה:

בטטה בינונית - מבושלת, קלופה ומעוכה למחית

100 גרם גבינה צהובה נעם 28%, מגורדת

100 גרם גבינת טוב טעם 3%

מלח

פלפל שחור

לרוטב השמנת:

250 מ"ל שמנת מתוקה טרה 38%

כף חמאת טרה

כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 לבצק: מניחים במיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים אותם בעזרת וו לישה למשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2 עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומעבירים למנוחה במקרר למשך 20 דקות לפחות.

3 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח לעובי דק של כ-2 מ"מ.

4 קורצים מן הבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.

5 למלית: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית, מתבלים ומקררים למשך 20 דקות.

6 מברישים מים על דפנות עיגולי הבצק וממלאים במרכז העיגולים מעט מהמלית בעזרת כפית.

7 מקפלים את עיגולי הבצק לחצי סהר, מלפפים סביב האצבע את הבצק וצובטים את הקצוות בעזרת האצבעות על מנת להדק את הבצק לקבלת טורטליני.

8 מרתיחים מים בסיר עמוק עם מעט מלח, מכניסים פנימה את הטורטליני למשך שתי דקות. מסננים ומטפטפים מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.

9 לרוטב: מטגנים קלות במחבת את השום עם שמן הזית והחמאה, מוסיפים פנימה את השמנת, מבשלים על להבה נמוכה למשך עוד כ-8 דקות ומתבלים לפי הטעם במלח או פלפל שחור.

10 הרכבת המנה: מוסיפים את הטורטליני המבושלים לרוטב החם, מערבבים בזהירות ומעבירים לצלחת הגשה.

מתכון: רועי לוי | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה

סרטון: קונספט וקריאייטיב: קשת סושיאלבית הפקה: ארז דן הפקות | במאי וצלם: עופר דורי | עורכת ראשית: רז חיה בן הרוש | מפיקה ראשית: דנה הכהן | בית פוסט: רועי פינצי - WeirdFish | ארט: חניתה בראונשטיין | לוקיישן: חדר פרטי 

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן