טורטליני בטטה וגבינות של רועי
טורטליני ביתיים מבצק הום-מייד, מילוי עשיר ומפנק של בטטות וגבינות ורוטב פשוט וטוב של שמנת ושמן זית. מנה נהדרת שתעשה חג שמח לילדים וגם לגדולים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לבצק:
300 גרם קמח מלא
50 גרם קמח לבן
3 ביצים
2 כפות מים
2 כפות שמן זית
למלית הבטטה:
בטטה בינונית - מבושלת, קלופה ומעוכה למחית
100 גרם גבינה צהובה נעם 28%, מגורדת
100 גרם גבינת טוב טעם 3%
מלח
פלפל שחור
לרוטב השמנת:
250 מ"ל שמנת מתוקה טרה 38%
כף חמאת טרה
כף שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 לבצק: מניחים במיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים אותם בעזרת וו לישה למשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
2 עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומעבירים למנוחה במקרר למשך 20 דקות לפחות.
3 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח לעובי דק של כ-2 מ"מ.
4 קורצים מן הבצק עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
5 למלית: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי המלית, מתבלים ומקררים למשך 20 דקות.
6 מברישים מים על דפנות עיגולי הבצק וממלאים במרכז העיגולים מעט מהמלית בעזרת כפית.
7 מקפלים את עיגולי הבצק לחצי סהר, מלפפים סביב האצבע את הבצק וצובטים את הקצוות בעזרת האצבעות על מנת להדק את הבצק לקבלת טורטליני.
8 מרתיחים מים בסיר עמוק עם מעט מלח, מכניסים פנימה את הטורטליני למשך שתי דקות. מסננים ומטפטפים מעל מעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.
9 לרוטב: מטגנים קלות במחבת את השום עם שמן הזית והחמאה, מוסיפים פנימה את השמנת, מבשלים על להבה נמוכה למשך עוד כ-8 דקות ומתבלים לפי הטעם במלח או פלפל שחור.
10 הרכבת המנה: מוסיפים את הטורטליני המבושלים לרוטב החם, מערבבים בזהירות ומעבירים לצלחת הגשה.
מתכון: רועי לוי | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה
סרטון: קונספט וקריאייטיב: קשת סושיאל | בית הפקה: ארז דן הפקות | במאי וצלם: עופר דורי | עורכת ראשית: רז חיה בן הרוש | מפיקה ראשית: דנה הכהן | בית פוסט: רועי פינצי - WeirdFish | ארט: חניתה בראונשטיין | לוקיישן: חדר פרטי