אוכל
צילום׃ רונן מנגן, מחלבת טרה

הגעגוע האיטלקי של מורן

את זה אתם חייבים לנסות: ניוקי גבינות רכים ומפנקים, שהופכים למנה מנצחת בזכות רוטב קליל של צנוברים, אורגנו ועגבניות שרי. תענוג איטלקי אמיתי שתאמצו כל השנה, לא רק בשבועות

תוכן שיווקי | מחלבת טרה | פורסם 10/05/17 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.2 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חבילת גבינת טוב טעם 3%

שלושת רבעי כוס קמח

רבע כוס גבינת פרמזן, מגוררת

קורט אגוז מוסקט טחון

מלח

מעט פלפל לבן

לרוטב:

רבע כוס שמן זית

עלי אורגנו, טריים ושטופים מגבעול שלם גדול

4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

חופן צנוברים

15 עגבניות שרי צלויות

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומעבדים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.

2 מכסים את הקערה ומעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות.

3 מקמחים את משטח העבודה, יוצרים כדורים מהבצק ומגלגלים את הכדורים לגלילים בעובי של כ-1.5 ס"מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ.

4 מניחים את הניוקי החתוכים בתבנית מקומחת.

5 מרתיחים בסיר עמוק מים עם מעט מלח. מעבירים את הניוקי לסיר הרותח, ומבשלים אותם עד שהם מתחילים לצוף (כדקה עד שתי דקות).

6 מוציאים את הניוקי מהמים לקערה ומשמנים אותם קלות.

7 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את כל המרכיבים יחדיו כשלוש דקות.

8 מוסיפים את הניוקי למחבת ומטגנים כשתי דקות נוספות, מערבבים ומגישים.

100% טיפ של סבתא: מיד עם הוצאת הניוקי מהסיר לקערה, מומלץ לשמן אותם במעט שמן זית ולסחוט מעליהם חצי עגבנייה על מנת שלא ידבקו אחד לשני.

מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן