הגעגוע האיטלקי של מורן
את זה אתם חייבים לנסות: ניוקי גבינות רכים ומפנקים, שהופכים למנה מנצחת בזכות רוטב קליל של צנוברים, אורגנו ועגבניות שרי. תענוג איטלקי אמיתי שתאמצו כל השנה, לא רק בשבועות
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
חבילת גבינת טוב טעם 3%
שלושת רבעי כוס קמח
רבע כוס גבינת פרמזן, מגוררת
קורט אגוז מוסקט טחון
מלח
מעט פלפל לבן
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
עלי אורגנו, טריים ושטופים מגבעול שלם גדול
4-5 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
חופן צנוברים
15 עגבניות שרי צלויות
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל המרכיבים, ומעבדים בידיים עד לקבלת בצק אחיד.
2 מכסים את הקערה ומעבירים את הבצק למקרר לחצי שעה לפחות.
3 מקמחים את משטח העבודה, יוצרים כדורים מהבצק ומגלגלים את הכדורים לגלילים בעובי של כ-1.5 ס"מ. חותכים את הגלילים לחתיכות באורך 1.5 ס"מ.
4 מניחים את הניוקי החתוכים בתבנית מקומחת.
5 מרתיחים בסיר עמוק מים עם מעט מלח. מעבירים את הניוקי לסיר הרותח, ומבשלים אותם עד שהם מתחילים לצוף (כדקה עד שתי דקות).
6 מוציאים את הניוקי מהמים לקערה ומשמנים אותם קלות.
7 מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את כל המרכיבים יחדיו כשלוש דקות.
8 מוסיפים את הניוקי למחבת ומטגנים כשתי דקות נוספות, מערבבים ומגישים.
100% טיפ של סבתא: מיד עם הוצאת הניוקי מהסיר לקערה, מומלץ לשמן אותם במעט שמן זית ולסחוט מעליהם חצי עגבנייה על מנת שלא ידבקו אחד לשני.
מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה