מרק הילדות של סלוצקי
מרק ירקות וחלב עם אטריות - אחד המרקים העדינים והמיוחדים שיצא לנו לנסות, סמיך ועשיר ובעיקר - טעים. תוספת של שמיר טרי בהגשה תתן את הטאצ' הסופי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
50 גרם חמאת טרה
2 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק
2 קישואים, שטופים וחתוכים לקוביות
2 גזרים, קלופים, שטופים וחתוכים לקוביות
2 כפות קמח
4 כוסות מים (ניתן להשתמש ב-3 כוסות מים וכוס אחת של יין לבן)
2 כוסות חלב טרה
1 כוס שמנת מתוקה 38% של טרה
מלח
פלפל
להגשה:
1 כוס אטריות ביצים דקות, מבושלות לפי הוראות היצרן
שמיר טרי
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר גדול את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.
2 מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הירקות.
3 מוסיפים את החלב, השמנת, המלח והפלפל, ומבשלים על אש בינונית כמעט עד לנקודת הרתיחה. מכבים את האש, מחלקים לקערות הגשה, מוסיפים את האטריות והשמיר ומגישים.
100% חמימות: במקום אטריות אפשר להוסיף למרק קרוטונים מתובלים או חתיכות חלה חמה.
מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה