אוכל
צילום׃ רונן מנגן, מחלבת טרה

מרק הילדות של סלוצקי

מרק ירקות וחלב עם אטריות - אחד המרקים העדינים והמיוחדים שיצא לנו לנסות, סמיך ועשיר ובעיקר - טעים. תוספת של שמיר טרי בהגשה תתן את הטאצ' הסופי

תוכן שיווקי | מחלבת טרה | פורסם 11/05/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

50 גרם חמאת טרה

2 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

2 קישואים, שטופים וחתוכים לקוביות

2 גזרים, קלופים, שטופים וחתוכים לקוביות

2 כפות קמח

4 כוסות מים (ניתן להשתמש ב-3 כוסות מים וכוס אחת של יין לבן)

2 כוסות חלב טרה

1 כוס שמנת מתוקה 38% של טרה

מלח

פלפל

להגשה:

1 כוס אטריות ביצים דקות, מבושלות לפי הוראות היצרן

שמיר טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר גדול את החמאה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים יחד עוד כ-3 דקות.

2 מוסיפים את הקמח ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד לריכוך הירקות.

3 מוסיפים את החלב, השמנת, המלח והפלפל, ומבשלים על אש בינונית כמעט עד לנקודת הרתיחה. מכבים את האש, מחלקים לקערות הגשה, מוסיפים את האטריות והשמיר ומגישים.

100% חמימות: במקום אטריות אפשר להוסיף למרק קרוטונים מתובלים או חתיכות חלה חמה.

מתכונים: שף ראשי ברק חי חורש, שפים אזורים: יונתן ישראלי, אלעד אהרוני ומור חסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן