אוכל

לחמניות שום וזעתר במילוי גבינות של יעל

לחמניות שמרים שובבות עם מילוי גבינות משגע ותיבול מושלם של שום וזעתר. להכין, להגיש, לספור עד עשר - וזהו, לא יישאר מהן כלום

תוכן שיווקי | מחלבת טרה | פורסם 11/05/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבצק:

4 כוסות קמח לבן, מנופה

כף שמרים יבשים

כף סוכר לבן

כפית וחצי מלח

50 גרם חמאת טרה, רכה

2 ורבע כוסות מים

לרוטב:

2 שיני שום, כתושות

רבע כוס שמן זית

1 כף תערובת זעתר

למלית:

200 גרם גבינה בולגרית 24% של משק צוריאל, מגוררת

4 פרוסות גבינה צהובה נעם 28%, חתוכות לרצועות דקות

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: שמים במיקסר את כל מרכיבי הבצק ולשים בעזרת וו לישה למשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.

2 מעבירים את הבצק לקערה, מתפיחים כשעה, ולאחר מכן מרדדים למלבן גדול בעובי חצי ס"מ.

3 חוצים את המלבן לאורכו לשני מלבנים קטנים.

4 מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.

5 מכינים את הלחמניות: מברישים על כל מלבן מן הרוטב, ומסדרים בקצה כל מלבן בצק את פירורי הגבינה הבולגרית ומעל את רצועות הגבינה הצהובה.

6 מגלגלים לרולדות ופורסים לפרוסות בעובי של כ-3 ס"מ.

7 מסדרים את הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה, מברישים מעל מן הרוטב הנותר ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-25 דקות.

8 מוציאים את הלחמניות מהתנור, מברישים בשמן זית ומגישים.

מתכון: יעל לווינסון | עריכה: ירון רוולסצ'י | © החברה המרכזית למכירות ולהפצה

סרטון: קונספט וקריאייטיב: קשת סושיאל | בית הפקה: ארז דן הפקות | במאי וצלם: עופר דורי | עורכת ראשית: רז חיה בן הרוש | מפיקה ראשית: דנה הכהן | בית פוסט: רועי פינצי - WeirdFish | ארט: חניתה בראונשטיין | לוקיישן: חדר פרטי 

>> להורדת קופונים לחג לחצו כאן