בתוכנית החמישית של אוכל טוב, מצאנו במקרר כרעיים, ניוקי, בטטה, חציל, רוטב ברביקיו, ג'ינג'ר, בצל, גזר, תפוח אדמה, שום ולימון.

יש המון דברים שניתן להכין מהמרכיבים האלו - לחבר את העוף עם ירקות השורש, או עם החציל, או לקחת אותו לכיוון אסייאתי יותר עם הג'ינג'ר והשום. אפשר להכין ניוקי שיוצאים מהקופסא עם רוטב בטטות וברביקיו, או אפילו לחבר בין הניוקי והכרעיים.

שי סרמני הכין מהמרכיבים האלו את המתכון הזה:

עוף צלוי וניוקי

ניוקי (צילום: עדי עובדיה)
המנה של שי סרמני|צילום: עדי עובדיה

מרכיבים (4 מנות):
4 כרעיים נקיות מעור מיותר מופרדות לשוק וירך
8 בצלים קטנים קלופים רחוצים וחתוכים לחצי לאורכם
2 שקיות ניוקי להכנה מהירה מבושלים לפי הוראות יצרן
1/3 כוס שמן זית
1 כף פפריקה
1 כף כמון
11/2 כפית מלח
2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
1/3 כוס רוטב ברבקיו
מיץ מרבע לימון
4 שיני שום מגורדות
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1/3 כוס מנוזלי צליית העוף

ירקות לצלייה:
1 גזר חתוך לקוביות גדולות
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות
1 בטטה חתוכה לקוביות גדולות
1 חציל חתוך לקוביות גדולות
1 בצל חתוך לקוביות גדולות

לסלט ירקות השורש:
1 שומר
1 קולורבי
1 גזר
2 פלפלים צבעוניים
1 סלרי
1 פלפל חריף
1 לימון
2 כפות פפריקה מתוקה
1 שום קצוץ דק
כף סוכר
נענע
פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 250 מעלות, מניחים את חלקי העוף על רשת צלייה ומגש, ואופים עד שהעוף סגור היטב מכל צדדיו. מוציאים מהתנור ומעבירים לצלחת רחבה לצינון קל.
2. בקערה רחבה מערבבים שמן זית, פפריקה אדומה, כמון, מלח, פלפל שחור, רוטב ברביקיו, מיץ לימון, שום, ג'ינג'ר ואת הנוזלים מצליית העוף ומערבבים היטב עד קבלת מרינדה אחידה.
3. מעבירים את הניוקי המבושלים לקערה גדולה ויוצקים עליהם כ-1/3 מהמרינדה.
4. מרפדים מגש בנייר אפייה כפול ומשטחים את הניוקי המתובלים על כל המגש בצורה אחידה.
5. מורחים כל פיסת עוף היטב במרינדה שנותרה ומניחים על המגש המרופד בניוקי.
6. מרטיבים את הבצלים ושאר ירקות הצלייה, גזר, בטטה, חציל, תפוח אדמה והבצל קלות בשאריות המרינדה שנותרה ומסדרים בין פיסות העוף.
7. אופים בתנור שחומם מראש על טמפרטורה של 250 מעלות למשך 30 דקות כאשר יש להפוך לצידם השני את חתיכות העוף לפחות פעמיים. מנמיכים את חום התנור ל- 180 מעלות וצולים עוד כ- 20 דקות

אופן הכנת הסלט:
1. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות: שומר, קולורבי, גזר, סלרי, פלפל צהוב , פלפל אדום ופלפל חריף.
2.מתבלים את  את הסלט שלנו בשן שום אחת, פפריקה מתוקה, סוכר, כמה עלי נענע ופטרוזיליה.

אופן ההגשה:
מניחים את הניוקי במרכז הצלחת ומעליו את פיסות העוף. בצד מוסיפים את הסלט ומגישים.

וזה מה שאנחנו היינו עושים

פירה כתום (צילום: Liza McCorkle, Istock)
זה מה שאנחנו היינו מכינים|צילום: Liza McCorkle, Istock
כרעיים על מצע פירה כתום, וניוקי עם ירקות

המרכיבים:
4 בטטות
5 תפוח אדמה
חמאה
חלב
מלח
פלפל
2 כרעיים
שום
לימון
ג'ינג'ר
רוטב ברביקיו
ניוקי
1 חציל
1 בצל גדול
4 גזרים
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מכינים פירה בטטה עם קצת תפוחי אדמה: מבשלים 3 בטטות ותפוח אדמה אחד במים עד שהם מתרככים. מועכים ומוסיפים חלב, חמאה ומלח עד שמתקבל פירה כמו שאתם אוהבים.
2. מכינים כרעיים בתיבול ג'ינג'ר, שום ולימון: חורצים את הכרעיים ומחדירים לתוכם את הג'ינג'ר השום והלימון. אוטמים על מחבת וממשיכים לבשל עד שהכרעיים מוכנות, אפשר גם להמשיך את הבישול בתנור. מגישים על מצע הפירה לצד רוטב ברביקיו.
3. מכינים מרק: מטגנים בסיר בצל ושום עד שהם מזהיבים. מוסיפים 4 תפוחי אדמה, גזרים ומים ומבשלים עד שהמרק מוכן. מוסיפים את הניוקי למרק ומבשלים לפי הוראות היצרן. מסננים את הירקות ואת הניוקי ושומרים חלק מנוזלי המרק. את הנוזלים ששמרנו בצד מצמצמים לקבלת רוטב סמיך.
4. בנתיים קולים חציל בתנור. כשהחציל מוכן מגישים את הירקות, הניוקי והחציל יחד עם הרוטב המצומצם.
*את המרק שנשאר אפשר לאכול כמו שהוא או שאפשר גם להוסיף לו אורז או עדשים.

חושבים שאתם יכולים יותר טוב? לחצו על הלינק ושלחו לנו את המתכון שלכם

רוצים לזכות במקרר של שארפ במתנה?