אוכל

גלידה מטוגנת ופריכה

יש הפתעות בחיים, והקינוח הזה הוא ההוכחה: כן כן, אנחנו לגמרי מדברים כאן על גלידה מטוגנת. פריכה מבחוץ, רכה בפנים ועם השפעה איטלקית ברורה. קינוח להתעלף ממנו וכל זה בפחות מחצי שעה

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 12/05/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

התאהבתי. זה קרה לי בוקר אחד, בלובי של מלון בינוני בירושלים. הגעתי ל"יום קולינרי" שענבר הייתה חלק ממנו; היא העבירה סדנת פסטה. חכו שתשמעו את המבטא שלה, אתם גם תיפלו בקסמה.


בהתחלה חשבתי לעצמי: "סדנת פסטה למאה איש, כמה טוב זה יכול להיות?", אבל שם, ברבע שעה, היא לימדה אותי הכל. עומדת זקופה על במה, מרדדת בצק לפסטה, מגלגלת צורות, מדביקה רביולי, מקפיצה בשמן זית איכותי עם אגוזים ומרווה - התעלפתי.


אני בחיים, בחיים לא ניגשת מיזמתי לאנשים שאני לא מכירה, אבל הפעם הייתי חייבת לשמוע עוד מהבחורה האצילית הזו עם המבטא האיטלקי הכבד והרך בו זמנית. מסתבר שהיא ענבר בודנר-מצ'לארו, ישראלית שנשואה לבחור איטלקי. הם חיו במחוזותיו כמה שנים טובות, והיא למדה מאמו ומהשכנות את כל הסודות. ואז הם שבו לארץ, התגלגלו ומצאו את עצמם במזכרת בתיה, שם היא מארחת בביתה לארוחות איטלקיות מדהימות, ומעבירה סדנאות מהמטבח האיטלקי. מיד אחרי המפגש עם ענבר נרשמתי לסדנה שלה "פסטה בצבעים". קיבלתי שם כל כך הרבה כלים, יין טוב וארוחה שלא אשכח - היא מכינה את הגבינות בעצמה, ומחזיקה בבית גלגלים של פרמג'אנו, והכל כל כך שונה ומיוחד.


אם אתם חובבים של המטבח האיטלקי, של השפה, של חומרי הגלם הכי טריים וטובים שיש - לכו אליה. הנה מתכון שהכנו וצילמנו יחד. הוא מתאים כי בדיוק מתחיל הקיץ, וגם חג שבועות דופק על הדלת. רק שימו לב לדבר אחד חשוב - מהמחבת ישר לצלחת, כדי שהגלידה לא תפשיר.

 

>> חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il

מרכיבים :

חלה פרוסה

גלידת וניל קפואה חתוכה לקוביות

שמן לטיגון

לבלילה:

שלושת רבעי כוס קמח

כוס מים

לציפוי:

קורנפלקס מפורר גס (בעזרת הידיים)

לרוטב פירות יער:

כוס פירות יער (אפשר קפואים)

שליש כוס מים

כף סוכר

לקישוט:

עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1 מכינים את רוטב פירות היער: מבשלים על אש קטנה את הפירות עם המים והסוכר במשך כ-10 דקות. אם רוצים - טוחנים לאחר מכן בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. 

2 מורידים לפרוסות החלה את הקצוות הקשים ("הקשה"), וחותכים את הפרוסות לצורת עיגול. 

3 לבלילה: מערבבים את הקמח והמים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה.

4 מניחים פרוסת חלה על כף היד, יוצרים בה גומה או שקע, וממלאים אותה בקוביה של גלידה. מניחים מעל פרוסת חלה נוספת ומהדקים היטב לצורת כדור (כמה שיותר מהודק יותר טוב).

5 מגלגלים כל כדור בבלילה ולאחר מכן בקורנפלקס.

6 מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות בכדי שהגלידה תתקשה שוב.

7 מטגנים קלות בשמן עמוק, רק בכדי לקבל ציפוי קרוקנטי. מוציאים בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר סופג.

8 מוזגים את הרוטב במרכז הצלחת ומניחים מעליו את הכדורים ומספר עלי בזיליקום. בתאבון!