פאי נקטרינות חופשי
חושבים שצריך לבחור בין שישי של שמש בים לבין עוגה לשבת? חברים, זאת חשיבה של חורף. תרפו, תנו לקיץ לעשות את שלו, וקבלו מתכון לפאי נקטרינות זורם, שמכינים בצ'יק אחרי שחוזרים מהים, עוד עם הרעש של הגלים בלב
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
בשבוע שעבר אכלה את בארי מדוזה. מה זה אכלה, נשנשה לו את הרגליים ולא ידעה שובע. הם היו שלושתם במים - אלון ואחיו, מחזיקים את בארי שקופץ ומשתולל ורוצה לצלול אל תוך המים העמוקים ושום דבר לא יעצור אותו. אני על החוף, עין אחת מנמנמת ועין שנייה מסתכלת עליהם ושולחת אותות ללב להתמלא גאווה, והוא מתמלא נחת.
אני מרגישה את הגוף שלי הופך רפוי יותר ויותר, ומרשה לו. זה תהליך, בכל כמה שניות איבר אחר משחרר אחיזה. שבריר שנייה לפני שצנחתי כולי אני שומעת בזווית האוזן צרחות. בארי לא צורח, בארי אף פעם לא צורח, אבל אלו הצרחות שלו. אני כנראה חולמת.
ואז הם מעליי. אלון וטל מחזיקים את בארי, שצורח את נשמתו. זה שרף לו, מסכן שלי, והוא זז ובעט עם הרגליים ולא מצא מרגוע. וחול בכל מקום, וחם.
הוא צרח במשך דקות ארוכות. השתולל בידיים שלי כדי להסיח את דעתו מהכאב, וצרח. מדוזה ארורה. תוך דקה קיפלנו את הדברים ועלינו לאוטו. אני חוגרת אותו, הוא תוך רגע מפסיק לצרוח ואומר "עוד ים!".
אז לכבוד הקיץ שהגיע, קבלו מתכון לפאי נקטרינות שמכינים בדקה כשחוזרים מהים.
מרכיבים :
לבצק הפריך:
100 גרם סוכר
200 גרם חמאה
1 ביצה M
440 גרם קמח
10 גרם אבקת אפייה
לנקטרינות בסירופ:
5 נקטרינות צהובות
70 גרם סוכר חום כהה
מיץ מחצי לימון
4 כפות ליקר פרנג'ליקו
גרגירים ממקל וניל אחד
לתערובת השקדים:
30 גרם אבקת שקדים
30 גרם אבקת סוכר
לקישוט:
ברס אגוזי לוז
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה. אם החמאה קרה מערבבים במהירות גבוהה כמה דקות, עד שהיא מתרככת וקערת המיקסר לא קרה יותר.
2 מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב לתערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד ליצירת גושי בצק גדולים.
3 מאחדים את הגושים עם הידיים ומרדדים בין שני ניירות אפייה לבצק בעובי חצי ס"מ. מעבירים למגש ומכניסים למקרר.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 פורסים את הנקטרינות לפרוסות דקות ומערבבים עם הסוכר, הלימון, הפרנג'ליקו והווניל. מניחים בצד ל-10 דקות.
6 מערבבים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים לתערובת אחידה.
7 מוציאים את הבצק מהמקרר. מפזרים במרכזו מתערובת הסוכר והשקדים, תוך השארת שוליים של לפחות 3-4 ס"מ מכל צד. מסדרים על השקדים את פרוסות הנקטרינה בשורות צפופות, וסוגרים את שולי הבצק בצורה חופשית.
8 מהדקים מעל ברס על שולי הבצק, לקישוט, ואופים כחצי שעה עד להשחמה.
>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il