אוכל
צילום׃ חן ואלון קורן, mako אוכל

בטטה מתוקה ממולאת סלט סלמון וסלרי

יש מתכונים שפוגשים בדרך, כמו אנשים - שתכף יודעים שהם כאן כדי להישאר. זה מה שקרה לנו עם המנה הזאת של מאיה קליין הנהדרת: בטטות אפויות עם סלט אורז בר, סלמון והמון ירוקים. תחילתה של ידידות מופלאה וטעימה

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 06/04/17 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

את מאיה קליין (זוכת "משחקי השף" באחת העונות) לא הכרתי קודם. אין לנו טלוויזיה בבית ואפילו "בייק אוף" כמעט שלא ראינו. בשבוע שעבר פגשתי אותה בסדנת צילום שהשתתפתי בה ועל החיבוק הראשון התאהבתי. קודם כל, אנשים שלא מכירים אותך ונותנים לך חיבוק - אין מה לעשות, זה פותח את הלב. אבל זה אפילו לא היה סתם חיבוק, היא אספה אותי לחיקה על הבוקר וסגרה חזק עם הידיים. זו באמת הייתה שעה מוקדמת של בוקר, ושתי כוסות קפה לא עזרו לי להשאיר את עיניי פקוחות ולעמוד בגב זקוף, אבל החיבוק של מאיה, הוא הרים אותי, כמו זריקת אדרנלין בעל כורחי.

לא היינו צריכות לדבר יותר מדי כדי לדעת שזו תחילתה של חברות מופלאה, והאמת היא שלא עבר שבוע מאז וכבר הנענו שני שיתופי פעולה! באותו בוקר גם הסתבר שלמאיה יש ידי זהב, כי כל המנות שהוציאה תחת ידיה בסטודיו הקטן בדרום תל אביב היו פשוט מעולות, מהמנות האלה שאתה מגרד עם כפית את הצלחת עד שזה כבר נהיה מגוחך.


אחת המנות שהיא הכינה הייתה בטטה אפויה בשלמותה ממולאת בסלט של סלמון עסיסי עם סלרי ושלל הפתעות שקופצות בפה, ומעל הכל היא שפכה טחינה גולמית. על הביס הראשון ידעתי שאני לגמרי הולכת לשתף אתכם במתכון הזה, ואיזה כיף שהוא גם מתאים לפסח, כי זו מנה ראשונה שתפיל את האורחים שלכם מהכסאות. אפשר להכין הכל מראש ולהרכיב לפני ההגשה.

מרכיבים :

10 בטטות בינוניות יפות מבחוץ

1 כוס אורז בר

לדג:

300 גרם דג סלמון טרי

מעט שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס

לסלט:

4 גבעולי סלרי כולל העלים

3 גבעולי בצל ירוק

חופן עירית

1 בצל סגול בינוני

20 עלי בזיליקום

1 לימון

1 צ'ילי אדום טרי (אופציונלי)

מיץ לימון

שמן זית

מלח

מעל הכל:

טחינה גולמית מתוצרת טובה

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-220-250 מעלות. מסדרים את הבטטות שלמות על תבנית ומכניסים לתנור עד לריכוך. מצננים.

2 מכינים את האורז: מרתיחים 6 כוסות מים בסיר בינוני ומוסיפים את האורז. מבשלים כ-40 דקות, עד לריכוך. מסננים ומצננים.

בטה אפויה (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
בטה אפויה - לפני מילוי|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

3 מכינים את הדג: מושחים את הדג בשמן זית, מלח גס ופלפל גרוס. מלהיטים מחבת וצורבים את נתח הסלמון משני הצדדים, רק עד שהוא משנה את צבעו משקוף לאטום. מצננים ומפוררים לתוך האורז.

4 קוצצים את הסלרי עם העלים, הבצל הירוק והעירית ומוסיפים לקערה. פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות, מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים, חותכים את הלימון עם הקליפה לקוביות קטנות, פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקות ומוסיפים הכל פנימה. מערבבים היטב אבל בעדינות ומתבלים.

בטטה ממולאת לפסח (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
בטטה ממולאת לפסח|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

5 חותכים עם סכין חדה לאורך כל בטטה ופותחים בזהירות עם הידיים כך שיווצר כיס שנוכל למלא. ממלאים בהר של סלט ושופכים מעט טחינה גולמית מעל.

בטטה ממולאת לפסח (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
אם עוד לא נסגרתם על תפריט לסדר - לכו על זה|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל
בטטה ממולאת לפסח (צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל)
טחינה איכותית מלמעלה - זה כל מה שצריך|צילום: חן ואלון קורן, mako אוכל

ועכשיו, כשאני רגועה, אני רוצה לאחל לנו חג שמח וטוב, שנצליח לפתוח את הלבבות שלנו בפני האורחים שיבואו ובפני עצמנו. וגאולה, לא בהכרח משיח, אלא גאולה פרטית כל אחד במקום שהוא מייחל לו.

חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il

>> בפעם שעברה הכנו שוק טלה עם בצלים מקורמלים. הכי טעים בעולם