בריק תפוח אדמה, ביצה ודגים
השבוע חזרה חן מתוניסיה עם מיליון חוויות טעימות, וגם עם בריק אחד עם תפוחי אדמה, ביצים (קשות ורכות) ודג מפורק - שביס ממנו הטיס אותה לעבר ולעתיד בו זמנית. אנחנו חיסלנו כבר 7, ועוד היד נטויה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
חזרתי משבועיים מטריפים בתוניסיה. בגופי אני פה, אבל עדיין בכלל לא מעכלת. זה היה מסע של הרבה שורשים והרבה אוכל, ושני אלה יחד יצרו לי בלב מקום גדול וגעגוע בלתי פוסק אל המקום הזה, שממנו באתי ועוד ודאי אשוב אליו.
נסעתי עם טיול מאורגן (שהיה הכל חוץ מ"מאורגן"). תרנו את הארץ לאורך חופיה ולרוחב שוקיה ומבוקר עד ערב הרגשתי את הלב שלי פועם חזק, כאילו הייתי במשך שבועיים על גלגל ענק שנתקע כשאני למעלה.
את סבתא יעקוטה שלי פגשתי בכל מיני מטבחים לאורך המסע הזה: בדרך לביזארת ראיתי אותה מייבשת פלפלים שמאוחר יותר ייטחנו לפפריקה או יהפכו לאריסה לימונית. בשבת בצהריים בג'רבה היא התיישבה בחזית הבית עם כוס קפה שחור ביד, מברכת את העוברים והשבים. יותר מאוחר, אחרי החמין, היא חתכה מלון ושטפה אפרסקים, ועל השולחן היו גם גרעינים שחורים ושקדים ירוקים. למחרת בבוקר סבתא שלי הייתה יוצאת אל הנמל, קונה שרשראות דגים ומטגנת לנו בעדינות ארוחת צהריים מוקדמת. בעיר תוניס ראיתי אותה שורפת פלפלים למשוואיה חריפה ובמטבח של ויקטור היא עמדה בשמלה פרחונית והסתכלה עליי.
ויקטור, יהודי מספאקס בעשור השביעי לחייו, עלה לארץ כשהיה צעיר, נתן לה "כיף" וחזר לספאקס. היום הוא חי על הציר שבין ספרד, צרפת ותוניס ומבשל להנאתו את כל הזיכרונות שנותרו לו מאמו.
קבענו שנכין יחד בריק, ואני, שכבר זללתי בכל רחבי תוניסיה קרוב ל-487 בריקים, הגעתי ללא ציפיות. ואז הוא הכין לי את זה, ולבי לא ידע את נפשו מרוב אושר. אני שונאת להגזים, אבל הבריק שלו, נכון לעכשיו, הוא הטוב ביותר שאכלתי. היו שם תפוח אדמה, וביצים קשות וביצים רכות ודג ואפילו קינמון. הוא גילה לי כמה סודות משפחתיים (כולל איך הוא פותח את האריסה שלו).
ואני מתרגשת, כי אני זוללת 3 בריקים בזה אחר זה, ומריחה את סבתא שלי.
ויש גם טיפ לאריכות ימים: ויקטור אומר שכדי למצות את הסגולות של הכורכום צריך לערבב אותו עם מעט פלפל שחור. אז על כל 100 גרם כורכום הוסיפו 1 כפית פלפל שחור גרוס, ערבבו והעבירו לצנצנת אטומה.
מרכיבים (10 מנות):
10 עלי בריק
4 תפוחי אדמה גדולים
3 ביצים קשות
1 בצל, מגורד בפומפייה
1 בצל ירוק, קצוץ
3 שיני שום, כתושות
פלפל שחור גרוס
מלח
כורכום
מעט קינמון
קליפה מגוררת מחצי לימון
2 ביצים רכות
1 פילה דג ים
מעט שמן זית
שמן לטיגון חצי עמוק
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך. מצננים ומועכים יחד עם הביצים בעזרת מזלג.
2 מוסיפים את הבצל המגורד, הבצל הירוק והשום.
3 מתבלים ומוסיפים את הביצים הרכות.
4 צולים את הדג במחבת עם מעט שמן זית ומפוררים לתוך הבלילה.
5 מערבבים היטב וממלאים את הבריק: מקפלים את שני הצדדים של הבריק אל האמצע כך שייווצר מעין מלבן. עכשיו מקפלים את שני הצדדים האחרים לתך האמצע ליצירת ריבוע. במרכז הריבוע מניחים כך גדושה של מילוי, מקפלים למשולש ומהדקים בשפיץ.
6 מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה וזוללים בלי לספור קלוריות.
חן ואלון גרים בשוק מחנה יהודה בירושלים. הם עורכים סיורי אוכל בשוק ומארחים בביתם אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il