העם עם הגליל: גלילות חצילים קריספיות
רגילים לקבל את גלילות החצילים שלכם בשריות, כבדות ומוטבעות ברוטב אדום? זה טעים, בסדר, אבל היי, קיץ פה! קבלו את הגרסה הפריכה, החופשייה והמשוחררת של גלילות חצילים - עם גבינות, אגוזים, בזיליקום ושמן עמוק
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אנחנו בחופש. אני כותבת לכם מתוך בית מדהים ביופיו בקיטי, קפריסין. מאחוריי, רחוק רחוק, מטע זיתים שאפשר ללכת בו לאיבוד, אחריו בריכה מפנקת מצופה אבן ומלאה מתנפחים, ובארי משפריץ מים וצוחק, אחרי הבריכה דשא רחב ידיים, אחרי הדשא מרפסת שטופת שמש וקוקטייל שאלון הכין.
אחרי המרפסת מטבח, ובתוכו אני.
תנו לי רק להישאר כאן ולבשל כל חיי לגברים הרעבים שיוצאים ונכנסים את הבית.
מרכיבים :
2 חצילים יפים
1 גליל גבינת עיזים
2 כדורי מוצרלה גדולים (לא בייבי)
100 גרם פרמזן מגוררת
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
10 עלי בזיליקום, קצוצים
מלח
פלפל שחור
אגוז מוסקט
פירורי לחם
3 ביצים, טרופות
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 פורסים את החצילים לפרוסות דקות דקות, הכי דקות שתוכלו (זה חשוב כדי שהם יעברו טיגון טוב ולא חלקי). מסדרים את פרוסות החצילים במגש גדול ומפזרים עליהם בערך 2 כפות מלח גס.
2 נותנים לחצילים להזיע ולהגיר נוזלים במשך כשעה. שוטפים אותם היטב ומנגבים טוב טוב במגבת נקייה או נייר סופג.
3 מערבבים בקערה את כל סוגי הגבינות (את כדורי המוצרלה מפוררים בידיים או מגררים בפומפייה גסה), יחד עם האגוזים, הבזיליקום והתבלינים לתערובת אחידה ורכה.
4 מסדרים מגש עם פירורי לחם וקערה עם ביצים מקושקשות.
5 ממלאים כל פרוסת חציל בכף וחצי מהמלית ומגלגלים רק עד שהחציל נסגר (כלומר, שתהיה שכבה אחת בלבד של חציל). מהדקים היטב, טובלים בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם.
6 מסדרים כך את כל המגש ולבסוף מטגנים בשמן עמוק לא מאוד חם. אוכלים מיד.
* טיפ 1: אם פרוסות החציל שלכם לא דקות מספיק, אפשר לאחר הייבוש לרדד אותן עם מערוך.
* טיפ 2: אם אתם רוצים שייצאו לכם גלילות חתיכות כמו בתמונה - לאחר הגלגול (לפני הביצה) חתכו את השוליים של הגליל בסכין חדה.
* טיפ 3: אפשר לטגן מראש ולחמם בתנור על 200 מעלות כ-10 דקות לפני ההגשה.
>> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il