אוכל
צילום׃ חן ואלון קורן, mako אוכל

עוגת תמרים וליים

מרוב מחשבות על הצום כבר כמעט שכחנו שהוא רק האמצעי, לא המטרה. אבל בסוף יום הכיפורים, אחרי כל חשבונות הנפש והתפילות והאופניים עם הילדים, אין כמו העוגה הזאת: עוגת תמרים עם ליים וקינמון, נהדרת וריחנית

חן ואלון קורן | mako אוכל | פורסם 28/09/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

יום כיפור, יש לי יחסים מורכבים איתו (למי לא בעצם?). גם לצום, גם להתנהג יפה וגם, תוך כדי, לבכות מלא כי אני מנהלת עם ה' שיחות כבדות על חיינו לאן.

 

במהלך השנה אני לא מוצאת זמן לדבר איתו, פרט לבקרים, כשאלון ובארי מתעוררים לפניי ויושבים לשתות קפה במטבח, ואני שומעת אותם מפטפטים להם מהחדר, פוקחת את העיניים ולוחשת לקב"ה תודה. כשהם יוצאים לגן על האופנוע, למרות שזה מרחק של 20 צעדים בקושי, אני מתרגשת מזה עד דמעות, ולוחשת לקב"ה תודה.

 

ואז הם הולכים, ואני כמו שד טזמני מתחילה את היום, ושוכחת ממנו, מהקב"ה. עד הבוקר הבא.

 

אז ביום כיפור אני משתדלת לבלות איתו יותר, ואני מרשה לעצמי לבכות לידו כדי להוציא הכל ביום אחד מרוכז בלי להימרח עם השאלות הגדולות האלה כל השנה.

 

אבל מה שכן, זה עוגת התמרים של אמא שלי: בראש השנה היא מקבלת מאח שלה שק של תמרים צהובים בשלים. היא מקפיאה אותם (ואיכשהו במקפיא הם מבשילים עוד קצת באורח פלא), ואז לפני יום כיפור היא מכינה מהם עוגה.

 

זו עוגה מופלאה ורכה. ועם הקפה של "אחרי" אתה מרגיש שכל הצום וכל הדמעות היו שווים את הרגע הזה. את הביס הזה של עוגת תמרים שנמסה בפה וממלאת את הלב.

 

את התמרים הצהובים החלפתי בתמרים שמנים ורכים (חשוב שיהיו כמה שיותר שמנים ורכים), ואת השמן במקור החלפתי בחמאה, כי מה לעשות? חמאה זה טעים. את הליים אפשר להחליף בלימון רגיל כמובן, זה טעים אותו דבר, פשוט ליים זה יותר קול.

 

גמר חתימה טובה.

מרכיבים :

200 גרם חמאה מומסת (או 1 כוס שמן)

1 כוס סוכר

קליפת ליים מגורדת (או לימון)

חצי כפית קינמון

4 ביצים גודל M

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

חצי כוס מיץ תפוזים

2 כוסות תמרים שמנים מגולענים, קצוצים או מעוכים

אופן ההכנה:

1 טורפים היטב את החמאה עם הסוכר, הליים והקינמון לתערובת אחידה.

2 מוסיפים את הביצים בזו אחר זו. בין אחת לשנייה טורפים את התערובת עד להטמעה מלאה בבלילה.

3 בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה, ומוסיפים לבלילה לסירוגין יחד עם מיץ התפוזים: מוסיפים חצי מכמות הקמח ומערבבים, לאחר מכן מוסיפים חצי מכמות המיץ ומערבבים וכן הלאה.

4 מוסיפים את התמרים ומערבבים קלות רק עד לאיחוד.

5 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות (או לכל תבנית שבא לכם) ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

 >> חן עורכת סיורי אוכל בשוק מחנה יהודה ומארחת בביתה אורחים מכל העולם לסדנאות בישול וארוחות ירושלמיות. לפרטים ונוספים - mamadiali.co.il

>> וזה האינסטגרם שלה