אוכל
צילום׃ ditales, יד מרדכי

פילה דניס בשמן זית, פיסטוקים וסומאק על מצע עגבניות

על מתכונים מהסוג הזה נהוג לומר - כמה פשוט ככה טעים

| יד מרדכי | פורסם 23/05/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 עגבניות גדולות

סלסלת עגבניות שרי עם גבעול

מלח

תרסיס שמן זית כתית מעולה

8 חתיכות פילה דניס ללא עור

1 כפית סומאק

1-2 כף פיסטוקים קצוצים

1 כף כוסברה קצוצה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את העגבניות הגדולות ומניחים אותן כשהחתך כלפי מטה יחד עם גבעולי עגבניות השרי על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

2 מתבלים במלח ומרססים בתרסיס שמן זית עד לכיסוי מלא של העגבניות.

3 מכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים וממתינים 5 דקות. מסירים את הקליפה מהעגבניות הגדולות.

4 מניחים כל נתח פילה דניס על חצי עגבנייה ומועכים קלות. מרססים את נתחי הדג בשמן זית עד לקבלת ציפוי מלא ומפזרים מעל סומאק, פיסטוקים, מלח וכוסברה קצוצה.

5 מכניסים את התבנית תנור ל-10 דקות נוספות, עד שהדניס עשוי.

6 מניחים בצלחת חצי עגבנייה ועליה פילה דניס אפוי. מוסיפים גבעול של עגבניות שרי אפויות, שופכים מלמעלה את הנוזלים שהצטברו בתבנית בתור רוטב ומגישים.