פילה דניס בשמן זית, פיסטוקים וסומאק על מצע עגבניות
על מתכונים מהסוג הזה נהוג לומר - כמה פשוט ככה טעים
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 עגבניות גדולות
סלסלת עגבניות שרי עם גבעול
מלח
תרסיס שמן זית כתית מעולה
8 חתיכות פילה דניס ללא עור
1 כפית סומאק
1-2 כף פיסטוקים קצוצים
1 כף כוסברה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות. חוצים את העגבניות הגדולות ומניחים אותן כשהחתך כלפי מטה יחד עם גבעולי עגבניות השרי על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
2 מתבלים במלח ומרססים בתרסיס שמן זית עד לכיסוי מלא של העגבניות.
3 מכניסים לתנור ל-10 דקות. מוציאים וממתינים 5 דקות. מסירים את הקליפה מהעגבניות הגדולות.
4 מניחים כל נתח פילה דניס על חצי עגבנייה ומועכים קלות. מרססים את נתחי הדג בשמן זית עד לקבלת ציפוי מלא ומפזרים מעל סומאק, פיסטוקים, מלח וכוסברה קצוצה.
5 מכניסים את התבנית תנור ל-10 דקות נוספות, עד שהדניס עשוי.
6 מניחים בצלחת חצי עגבנייה ועליה פילה דניס אפוי. מוסיפים גבעול של עגבניות שרי אפויות, שופכים מלמעלה את הנוזלים שהצטברו בתבנית בתור רוטב ומגישים.