אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף במעטפת מלח

מנת העוף המרשימה הזאת קלה להכנה באופן מגוחך: מכסים עוף שלם במלח עם תבלינים ואופים. התוצאה שמתקבלת היא עוף רך בטירוף, נימוח ובכלל לא מלוח מדי. מגישים לשולחן עם מעטפת המלח ושוברים אותה מול האורחים

| mako אוכל | פורסם 22/09/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

עוף שלם (מספר 2)

3 ק"ג מלח גס

2 ענפי רוזמרין יבשים, רק העלים

כפית כורכום

כפית גרגרי חרדל כתושים (לא חובה)

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2 מייבשים את העוף עם מגבות נייר חד פעמיות. 

3 מערבבים את המלח עם התבלינים. יוצקים לתבנית אפייה בעלת שוליים גבוהים כשליש מכמות המלח המתובל. מניחים את העוף במרכז התבנית ומכסים אותו בשארית המלח. מהדקים את המלח לעוף עם הידיים. 

4 מרטיבים את הידיים, מטפטפים מעט מים מקצות האצבעות על המלח ומעבירים לתנור לשעה וחצי. 

5 מסירים את המעטה הקשיח של המלח בעזרת סכין משוננת או אפילו פטיש שניצלים (בעדינות), חושפים את העוף ומגישים. 

* את התבלינים ועשבי התיבול אפשר להחליף לפי טעמכם.

 

>> ואיך מכינים בטטה צלויה במלח?
>> מתוקים שלי: פנקייקס דבש לבוקר של ראש השנה