סלט ירקות צלויים בתנור עם לימונים כבושים
במקום להגיש את הירקות הצלויים כאנטיפסטי, מוסיפים להם בזיליקום, שום, תבלינים ואפילו טיפה של מייפל והופכים אותם לסלט שונה ומעולה שישביע אתכם טוב טוב. מושלם לימים של דיאטה וכתוספת למנה עיקרית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
3 פלפלים בשלל צבעים
חציל, פרוס
3 זוקיני, חתוכים לעיגולים
כרובית, מפורקת לפרחים קטנים
בצל סגול, חתוך לפרוסות
חופן בזיליקום טרי
3 שיני שום קצוצות
מלח גס לקלייה ולתיבול
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
2 כפות לימונים כבושים, חתוכים גס
1 כף מייפל טבעי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2 מניחים את הפלפלים על מצע של מלח גס וצולים כ-20 דקות (10 דקות מכל צד). מקלפים מהקליפה וחותכים לרצועות.
3 מניחים את פרוסות החצילים בתבנית על נייר אפייה. מפזרים מלח גס ומניחים בצד ל-15-20 דקות. הופכים, מפזרים עוד מלח גס ומניחים בצד לעוד 15 דקות. קולים בתנור 15 דקות מכל צד (סה"כ חצי שעה בתנור).
4 את הבצל, הכרובית והזוקיני צולים ביחד בתנור כ-10 דקות, הופכים וצולים עוד 10 דקות.
5 מניחים את כל הירקות הצלויים בקערה, מוסיפים את התבלינים, השום, שמן הזית, הלימון הכבוש והמייפל, ומערבבים בעדינות.
* אפשר להגיש עם קינואה או בורגול.