אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

ניוקי עם עגבניות ובייבי מוצרלה

מתכון לניוקי איטלקי עם טעמים ים תיכוניים של מרווה, עגבניות צלויות בתנור במלח ומוצרלה. מטיבי הלכת יכולים לשדרג אפילו עוד יותר את הרוטב עם אנשובי וזיתי קלמטה. שאריות אחרונות של קיץ על הצלחת

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 06/10/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לניוקי:

5 תפוחי אדמה אדומים

מלח גס

50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת

2 ביצים

1/2 1 כוסות קמח לבן (יכול להיות שתצטרכו עוד חצי כוס קמח)

מלח דק

לרוטב:

סלסילה של עגבניות שרי, חתוכות לחצי

מלח גס

5 שיני שום, קצוצות

שמן זית

מרווה

200 גרם גבינת בייבי מוצרלה

פלפל שחור גרוס

100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כ-2 כפות מלח גס, מניחים עליו את עגבניות השרי ואופים בתנור שחומם מראש לחום של  100 מעלות לשעתיים. מניחים בצד. 

2 שוטפים היטב את תפוחי האדמה, מפזרים עליהם מלח גס, עוטפים כל אחד בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשעה. בודקים בעזרת סכין שתפוחי האדמה מוכנים מבפנים, מסירים את נייר הכסף ומקלפים אותם בעודם חמים (זהירות מכוויות). 3. מכניסים את התפודים המקולפים לקערה ומועכים אותם עם מועך פירה. מוסיפים ביצה אחת ומערבבים. מוסיפים עוד ביצה, את הקמח (מתחילים עם כוס אחת), מעט מלח דק ופרמזן, ומערבבים (שוב, תפוחי האדמה עדיין חמים - אז בזהירות). מוסיפים עוד חצי כוס קמח ומערבבים בעדינות. מניחים בצד ל-5 דקות.

4 מקמחים את משטח העבודה ומתחילים להכין את הניוקי: לוקחים חלק מהבצק, מגלגלים אותו לכדור ואותו מגלגלים לצורת נחש דק. חותכים מהנחש פיסות ניוקי בגודל 2-3 ס"מ ומניחים אותם על תבנית מקומחת, כדי שלא ידבקו אחד לשני. עושים כך לכל הבצק. 

5 מרתיחים מים בסיר גדול. 

6 מכניסים לסיר עם המים את הניוקי בנגלות - כל פעם קצת. הניוקי מוכנים ברגע שהם צפים למעלה.

7 במקביל עוברים לרוטב: מקפיצים במחבת את השום ל- 3-5 שניות. מוסיפים את עגבניות השרי המיובשות מהתנור, מלח וכמה עלי מרווה. מוסיפים את הניוקי המוכנים והמסוננים ומקפיצים כ-2-3 דקות. מוסיפים את המוצרלה למחבת ומגישים.

* לי הספיקה כוס וחצי של קמח. עדיף לא להתפתות לשים שתי כוסות שלמות של קמח כי אז הניוקי יצאו מאוד דחוסים.

* לרוטב אפשר להוסיף גם אנשובי וזיתי קלמטה, למי שאוהב.

>> בשבוע שעבר הכנו סלט מירקות צלויים
>> המקום החדש של ויקי ג'אן ממאסטר שף