אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

עוגיות חמאה שוקולד מריר

מה שהופך את העוגיות האלה לשוות במיוחד זה לא רק האגוזים והקישוט השוקולדי - אלא גם הנגיעה של המלח, שהיא הדבר הכי טוב שיכול לקרות לקינוח מתוק

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 03/11/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.4 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כף מלח גס

80 גרם אגוזי פקאן

80 גרם אגוזי מלך

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

300 גרם קמח לבן (2 כוסות ועוד 2 כפות)

כפית אבקת אפייה

1 ביצה

כפית תמצית וניל

50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לשוקולד המומס:

50 גרם שוקולד מריר

כפית שמן

אופן ההכנה:

1 מפזרים כף מלח גס בתבנית. מפזרים את האגוזים על המלח וקולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-8 דקות. מניחים את האגוזים בצד.

2 מערבבים במעבד מזון עם וו גיטרה את אבקת הסוכר, החמאה, הקמח, אבקת האפייה, הביצה, תמצית הווניל והשוקולד במהירות נמוכה, עד שהבצק מתחיל להתאחד. מוסיפים את האגוזים ומפעילים רק עד שהם נטמעים בבצק.

3 מניחים את הבצק על ניילון נצמד, יוצרים ממנו צורת נקניק ומכניסים למקפיא למינימום שעתיים.

4 מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את נקניק הבצק לעוגיות בעובי 3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת נייר אפייה.

5 אופים 17-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

6 בזמן שהעוגיות בתנור ממסים את השוקולד המריר בבן מארי או במיקרו 10 שניות בכל פעם. מוסיפים כפית שמן ומערבבים היטב.

7 מוציאים את העוגיות מהתנור ובעזרת כפית מזלפים בצורה חופשית שוקולד מומס מעל העוגיות. מניחים לצינון לשעה לפחות.

>> בשבוע שעבר הכנו סינטה צלויה על מצע של פולנטה

>> מאחורי הקלעים של פרשת טוטו