אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

אנטיפסטי צלוי במלח גס

כמה שפשוט להכין אנטיפסטי - את האנטיפסטי הזה פשוט אפילו יותר. מפזרים מלח בתבנית, מסדרים ירקות, טיפה שמן זית - וזה הכל. עוד 25 דקות בתנור וזהו

| מלח הארץ | פורסם 10/11/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 99 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 חציל, חצוי לאורכו

3 קישואים או זוקיני, חצויים לאורכם

3 בצלים, חצויים לרוחבם

2 פלפלים חצויים לאורכם, נקיים מזרעים

מלח גס

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 220 מעלות.

2 מפזרים את המלח בשכבה אחידה על תבנית אפייה, ומסדרים עליו את כל הירקות כשקליפתם פונה כלפי מטה.

3 מזלפים מעט שמן זית מעל הירקות (או מורחים במברשת). לוקחים מעט מהמלח שבתבנית ומפזרים אותו בעדינות על הירקות.

4 צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד שהירקות מזהיבים.

5 מצננים מעט, מזלפים עוד מעט שמן זית וכמה טיפות מיץ לימון, אם רוצים, ומגישים.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות חמאה מיוחדות במינן

>> הכי ממכר שיש: עוגיות קעקע מתוקות ומלוחות