אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

מאפה בצק עלים וחצילים

קחו חצילים צלויים במלח, הוסיפו להם שמנת מתוקה וגבינות ואת כל זה טמנו בתוך מעטפת של בצק עלים. מה דעתכם על ארוחת הערב שסידרנו לכם?

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 03/11/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

2 חצילים, פרוסים

2 כפות מלח גס

מעט שמן זית, למריחה

בצק עלים (קצת יותר מחצי חבילה)

150 גרם גבינת קשקבל

150 גרם גבינת פרמזן

2 ביצים

חצי כוס שמנת מתוקה

מלח

פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

חופן עלי בזיליקום טריים

אופן ההכנה:

1 צולים את החצילים: מפזרים את המלח הגס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים בשכבה אחת על המלח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וצולים כ-15 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לכ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות (בטורבו).

2 חוצים את הבצק, ומניחים מחצית ממנו בתבנית אפייה מלבנית. מסדרים על הבצק שכבה של חצילים ומפזרים חצי מכמות הגבינות. מסדרים שכבה נוספת של חצילים ומפזרים את יתרת גבינות.

3 מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים ויוצקים בתבנית.

4 סוגרים את המאפה בבצק הנותר ותוחבים אותו בשוליים, כדי שיכסה היטב את החצילים. מכניסים לתנור החם לחצי שעה, עד שהמאפה זהוב.

>> בשבוע שעבר הכנו סינטה צלויה על מצע של פולנטה

>> מאחורי הקלעים של פרשת טוטו