מאפה בצק עלים וחצילים
קחו חצילים צלויים במלח, הוסיפו להם שמנת מתוקה וגבינות ואת כל זה טמנו בתוך מעטפת של בצק עלים. מה דעתכם על ארוחת הערב שסידרנו לכם?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
2 חצילים, פרוסים
2 כפות מלח גס
מעט שמן זית, למריחה
בצק עלים (קצת יותר מחצי חבילה)
150 גרם גבינת קשקבל
150 גרם גבינת פרמזן
2 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
חופן עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1 צולים את החצילים: מפזרים את המלח הגס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את פרוסות החציל בשמן ומניחים בשכבה אחת על המלח. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות וצולים כ-15 דקות מכל צד. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לכ-10 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות (בטורבו).
2 חוצים את הבצק, ומניחים מחצית ממנו בתבנית אפייה מלבנית. מסדרים על הבצק שכבה של חצילים ומפזרים חצי מכמות הגבינות. מסדרים שכבה נוספת של חצילים ומפזרים את יתרת גבינות.
3 מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והתבלינים ויוצקים בתבנית.
4 סוגרים את המאפה בבצק הנותר ותוחבים אותו בשוליים, כדי שיכסה היטב את החצילים. מכניסים לתנור החם לחצי שעה, עד שהמאפה זהוב.