אוכל

כרוב סגול צלוי

במתכון הזה, של רותי רוסו, יש רק מרכיב אחד (אם לא סופרים את המלח והשמן), והיופי זה שהוא לא צריך יותר מזה. מה שהוא כן צריך זה 4 שעות בתנור, אבל בשביל זה אלוהים ברא את סופי השבוע

רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו | פורסם 04/10/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כרוב קטן סגול, ללא עלים חיצוניים

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס או אטלנטי (אפשר גם טיפה יותר)

1 כפית פלפל שחור גרוס

תוספות אפשריות: עלי דפנה, פרוסות לימון, שיני שום ישראלי, כף סילאן, רצועה או שתיים של פלפל חריף, ענף של מרווה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום הכי גבוה.

2 מניחים את הכרוב על בסיסו וחורצים בו כוכב בסכין גדולה וחדה, כמעט עד הגזע. זולפים באיטיות שמן זית כך שיחלחל פנימה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים תוספות, אם רוצים.

3 מהדקים את כל צלעות הכרוב יחד ואורזים ביריעה גדולה של נייר אפייה. עוטפים בשתי שכבות של נייר אלומיניום ושולחים לתנור ל-4 שעות. מגישים לוהט.