אוכל

סלט תפוחי אדמה חם

את סלט התפודים הבא שלנו אנחנו מגישים לשולחן ישירות בתוך המחבת שבה הוא הוכן. שיראו כולם איפה טוגנו החמודים האלה עם שלל התבלינים הטעימים ועשבי התיבול. פנקו אותם בסוף בגרידת לימון - וקיבלתם הצלחה מסחררת

רותי רוסו | mako אוכל | פורסם 02/03/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 120 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 תפוחי אדמה גדולים עם קליפה לבנה, מבושלים במים

רבע כוס שמן זית

2 שיני שום, פרוסות

1 כפית צ'ילי גרוס

2 כפיות זרעי כוסברה

מיץ מלימון אחד

2 כפיות כורכום

חצי צרור כוסברה, קצוץ

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ

מלח

פלפל שחור

כפית חמאה (לא חובה)

קליפת לימון מגוררת, להגשה

אופן ההכנה:

1 חותכים את תפוחי האדמה המבושלים לקוביות בינוניות (אין צורך לקלף).

2 מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ועוד לפני שהוא חם מוסיפים את השום, הצ'ילי וזרעי הכוסברה. מטגנים על להבה נמוכה כ-2 דקות ומוסיפים את הכורכום.

3 מוסיפים את תפוחי האדמה למחבת ומגבירים את הלהבה. מערבבים בעדינות עד שכל תפוחי האדמה מצופים בשמן המתובל.

4 מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל.

5 מוסיפים מחצית מהעלים הקצוצים ומערבבים שוב.

6 מוסיפים את החמאה וממשיכים להקפיץ עד שהיא נמסה.

7 מגררים מעט קליפת לימון ומפזרים את שאר עשבי התיבול.

8 מגישים בזהירות בתוך המחבת.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.

קוקטייל בלי קשית (צילום: Fotosr52, shutterstock)
קוקטייל בלי קשית|צילום: Fotosr52, shutterstock