אוכל

פסטה עם חמאת עגבניות ופירורי לחם

בשביל להפוך עגבניות שרי טובות לרוטב אלוהי לא צריך הרבה - מספיק לצלות אותן בשמן זית וחמאה עם שום ומעט גרגירי כוסברה. הוסיפו לזה פירורי לחם שטוגנו עד פריכות והזהבה יפה - וקיבלתם ארוחה פגז בלי הרבה מאמץ

רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו | פורסם 10/02/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 92 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת פסטה (עדיף משהו עם חור באמצע)

לרוטב:

3 כפות שמן זית

2 כוסות שרי תמר, חצויות

כפית פלפל שחור

כפית גרגירי כוסברה

3 שיני שום, חתוכות גס

חצי כפית עד כפית סוכר חום

60 גרם חמאה

מלח

לפירורי הלחם:

שמן רגיל

1 כוס פירורי לחם (עדיף גריסיני אבל גם כל סוג אחר יעבוד)

אופן ההכנה:

1 מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומוסיפים את העגבניות.

2 מוסיפים את הפלפל השחור, גרגירי הכוסברה והשום.

3 מוסיפים את הסוכר החום. מטגנים 2-3 דקות על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב.

4 מוסיפים את החמאה וממליחים. כשהחמאה נמסה מכבים את האש.

5 מכינים את פירורי הלחם: מחממים שכבה דקה של שמן במחבת. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים קצרות תוך כדי ערבוב, עד שהפירורים זהובים ופריכים. מעבירים עם כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג.

6 מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה של היצרן. מסננים היטב.

7 יוצקים את הרוטב על הפסטה או מערבבים ביחד בסיר, מחלקים לצלחות ומפזרים פירורי לחם מטוגנים.

לצפייה בפרק השלם

התוכנית "ארוחה ביום" עם רותי רוסו משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.