תערובת קבב

900 גרם בשר צוואר וצלעות, טחון גס
100 גרם שומן כבש
1 בצל, קצוץ קטן קטן
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק דק
2 כפיות מלח
2 כפיות פלפל שחור
רבע כפית כמון או בהרט

עראייס

המרכיבים:
2 פיתות, חתוכות לרבעים
400 גרם תערובת קבב
שמן זית
טחינה

לשמן הצ'ילי:
2 פלפלים חריפים, בלי הגרעינים
3 שיני שום
מלח גס
הרבה שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים מראש מחבת עד שהיא לוהטת.

2. מגלגלים מתערובת הבשר כדורים במשקל 40-50 גרם.

3. מכניסים בכל רבע פיתה כדור בשר ומועכים קצת כדי שיתפזר בפנים.

4. מורחים את הפיתות בשמן זית מכל הכיוונים ומניחים במחבת על הצד של הבשר. צולים היטב והופכים לצד השני של הבשר. לאחר מכן צולים מהצדדים של הפיתה עצמה.

5. בזמן שהפיתות נצלות מכינים את שמן הצ'ילי: טוחנים בבלנדר מוט את הפלפלים, השום, המלח ושמן הזית עד לקבלת מחית. מעבירים לכלי.

6. מגישים את העראייס עם קצת טחינה, קצת שמן צ'ילי וגבעול פטרוזיליה.

קבב עם שעועית ירוקה ולימון כבוש

המרכיבים:
רבע כוס שמן זית
300 גרם תערובת קבב
200 גרם תרמילים טריים של שעועית ירוקה
20 עגבניות שרי
1 בצל סגול בינוני
4 שיני שום
כמה חצאים של לימונים קטנים כבושים
פלפל חריף (לא חובה)
מלח גס
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית במחבת. כשהוא חם מאוד קורעים את תערובת הבשר לחתיכות וזורקים פנימה. מקפיצים את חתיכות הבשר בשמן, ובינתיים בודקים אם יש בשעועית סיבים. אם יש – מסירים אותם.

2. מוסיפים את השעועית למחבת.

3. חוצים את העגבניות ומוסיפים. קולפים וחותכים גס את הבצל הסגול ומוסיפים גם אותו. חוצים את שיני השום ומוסיפים.

4. מוסיפים את הלימון הכבוש והפלפל החריף, אם רוצים, ומתבלים במלח ופלפל.

5. מקפיצים עוד כ-5 דקות. מוודאים שהשעועית התרככה ומגישים.

נטלי –
סוג של מנסף. טעים טעים|צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

אורז עם בשר קבב וצנוברים

המרכיבים:
1 כוס וחצי אורז בסמטי
שמן לטיגון
3 כוסות מים
2 כפיות מלח
מעט שמן זית
300-400 גרם תערובת קבב
חצי כוס תערובת של צנוברים ושקדים פרוסים
1 בצל, קלוף וקצוץ
חצי צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את האורז בהרבה מים ומסננים. מחממים מעט שמן בסיר ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך ערבוב עד שצבעו נעשה אטום ומוסיפים את המים והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים 20 דקות או עד שנגמרים המים בסיר. מכבים את האש ופותחים את המכסה.

2. בינתיים מכינים את הבשר: מחממים קצת שמן זית במחבת ומטגנים את הבשר תוך כדי פירוק שלו לגושים עד שהוא משנה את צבעו והוא כולו מוכן.

3. קולים את הצנוברים והשקדים על מחבת קטנה, ומטגנים את הבצל בשמן חם.

4. מסדרים בקערה את האורז, שופכים עליו את הבשר המבושל, מפזרים מעל אגוזים קלויים וקצת בצל מטוגן ומגישים.

>> לצפייה בפרק המלא

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.