מרק עדשים בכמון וכוסברה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
טעים טעים טעים. מרק עדשים כתומות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מרק עדשים כתומות

ההכנה של המרק הזה הכי פשוטה בעולם - ובכל זאת הוא יכול לשמש אתכם כמנת פתיחה או סיום נהדרת לכל ארוחה חמה.

המרכיבים:
3 כפות שמן זית
1 בצל, קלוף וחתוך גס
1 גזר קטן, קלוף וחתוך גס
1 גבעול סלרי, פרוס
1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
כוס וחצי עדשים כתומות (או צהובות)
מעט כמון
מלח
פלפל שחור
6 כוסות מים

להגשה:
עירית קצוצה או בצל ירוק
שמן זית
מעט קליפת לימון מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כ-5 דקות.

2. מוסיפים את העדשים, התבלינים והמים.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות, או עד שהירקות והעדשים רכים מאוד.

4. מתקנים תיבול ואם רוצים טוחנים את המרק בבלנדר מוט טחינה חלקית.

5. מפזרים עירית, שמן זית ומעט קליפת לימון ומגישים.

תבשיל בשר וערמונים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
תבשיל בשר וערמונים. עצם ושומן - אלה היסודות החשובים ביותר|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

תבשיל שפונדרה עם תפוחי אדמה וערמונים

את התבשיל הזה אפשר להכין עם כל מיני נתחים, אבל חשוב שיהיו שמנים. בנוסף, אל תוותרו על נוכחות של עצמות בסיר, כי היא עושה את ההבדל. בתמורה נוותר לכם על ציר בקר ונאפשר שימוש במים

המרכיבים:
1 ק"ג שפונדרה, חתוכה לקוביות
7 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים ופרוסים
500 גרם ערמונים בוואקום
2 כוסות ציר בקר (אם אין – מים)
3 כפות רכז עגבניות
כף וחצי סוכר חום או סילאן
כף וחצי מלח
2 כפיות פלפל שחור
2 תפוחי אדמה עם קליפה לבנה, חתוכים לקוביות 

להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר גדול ורחב 3 כפות שמן זית. מסדרים את קוביות הבשר בשכבה אחת וצולים אותן מכל הכיוונים על אש חזקה מאוד עד שהן משחימות יפה. מעבירים לצלחת.

2. מוסיפים את 4 כפות השמן הנותרות ואת הבצל הפרוס וצולים כ-5 דקות עד שהוא מקבל מעט צבע.

3. מוסיפים לסיר את הבשר הצלוי, הערמונים, ציר הבקר, רכז העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל. מוסיפים עוד ליטר מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים לפחות שעתיים.

4. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים שוב ומבשלים יחד כחצי שעה נוספת. אם צריך מוסיפים מעט נוזלים.

5. מתקנים תיבול ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.

קומפוט טורקי של פירות מבושלים וטריים

שימו לב, הפירות המבושלים חייבים להיות עשירים בפקטין כדי להסמיך את הקומפוט, לכן אנחנו משתמשים בתפוחים ובאגסים ולא מסירים את הגרעינים. בפירות שנוספים אחרי הבישול אתם יכולים לגוון ככל שתרצו - כל פרי יהיה פה טעים.

המרכיבים:
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
2 מקלות קינמון
כמה מסמרי ציפורן
2 תפוחי עץ, קלופים וחתוכים לרבעים (עם הגרעינים)
2 אגסים, קלופים וחתוכים לרבעים (עם הגרעינים)
חצי כוס מיץ לימון טרי
2 קיווי, קלופים וחתוכים גס
1 כוס ענבים
1 בננה, פרוסה
1 תפוז, קלוף וחתוך
2 כוכבי אניס
הרבה נענע טרייה

קומפוט במרכיב אחד (צילום: Elena Korostelev, Istock)
בקרוב תתרגלו ללפתן חדש|צילום: Elena Korostelev, Istock

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר גדול את המים והסוכר עם הקינמון והציפורן.

2. מוסיפים את התפוחים, האגסים ומיץ הלימון ומבשלים כ-10 דקות. מסירים מהאש ומקררים מעט.

3. מוסיפים את יתר הפירות ואת כוכבי האניס.

4. מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים הרבה נענע טרייה ומגישים (הקומפוט טעים גם חם וגם קר).

התוכנית "מבשלים עם קשת - רותי רוסו" משודרת בימי שני ב-10:30 בקשת 12.