אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

פוקצ'ה במילוי אנטיפסטי

פוקצ'ה ביתית ואנטיפסטי הן שתיים מהמנות החביבות עלינו באירוח, בשבועות ובכלל. כנראה היינו צריכים את רון יוחננוב בשביל לחשוב על הרעיון הגאוני לחבר אותן יחד, לכדי פוקצ'ה ירקות אלוהית ומרשימה כמו מלכה

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 04/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (ל-2 פוקצ'ות גדולות):

500 גרם קמח לבן רגיל

כף שמרים יבשים

3 כפות סוכר לבן  

כוס ורבע (300 מ"ל) מים

רבע כוס (60 מ"ל) שמן

כפית מלח

למילוי:

חציל, פרוס

2 פלפלים בצבעים שונים

שמן זית

מלח

פלפל שחור

גבינות שאוהבים (פטה או צהובה) 

עשבי תיבול שאוהבים

ממרח פסטו או עגבניות מיובשות (לא חובה)

מעל הפוקצ'ה:

2-3 כפות שמן זית

2 גבעולי רוזמרין

מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1 מתחילים באנטיפסטי (אפשר להכין אותו גם כמה ימים מראש): מחממים תנור ל-180 מעלות, מסדרים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בשמן זית משני הצדדים. צולים בתנור עד להתרככות (לפחות 25 דקות).

2 את הפלפלים צולים בחום 200-220 מעלות כ-25 דקות, עד שהם מתרככים ומשחימים. מוציאים לקערה ועוטפים אותה בניילון נצמד. לאחר שהפלפלים מתקררים קולפים אותם וחותכים לרצועות עבות.

עוד מתכונים לשבועות

>> רוצים לקבל את כל המתכונים שלנו ישירות למייל?

פוקצ'ה ממולאת אנטיפסטי (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
פוקצ'ה ממולאת אנטיפסטי|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

3 הבצק: שמים את המלח בתחתית קערת המיקסר ועליו קמח, שמרים, סוכר ומים. לשים רק עד לקבלת בצק, ומוסיפים את השמן. ממשיכים ללוש כ-8 דקות נוספות (אם צריך מוסיפים מעט מים). צריך להתקבל בצק דביק שנפרד מדופנות הקערה ונשאר דביק בתחתית.

4 עוטפים את קערת הבצק במגבת (השמרים צריכים לנשום) או בניילון נצמד עם חור לאוויר, ומתפיחים במשך כשעה (או לילה שלם במקרר).

5 מחלקים את הבצק לשניים ומכדררים לכדורים עגולים. מכסים במגבת ומניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-250 מעלות (אם יש אבל שמוט, מחממים אותה בתוך התנור).

6 מרדדים את כדורי הבצק לצורה מלבנית. מסדרים את ירקות האנטיפסטי לאורך חצי מהמלבן (אם רוצים, מורחים קודם פסטו), מפזרים גבינה ועשבי תיבול, ומקפלים עליהם את החצי השני לקבל כיס פוקצ'ה ממולא. סוגרים את השוליים במזלג.

7 יוצרים שקעים בעזרת האצבעות, מזלפים שמן זית ומפזרים רוזמרין ומלח אטלנטי. מכניסים מיד לתנור הלוהט ואופים כ-15 דקות או עד הזהבה.

 רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.