רוגלך אוראו
מה רון יוחננוב עושה כשיש לו ביד מתכון פגז לרוגלך עם בצק רך ומילוי שוקולדי, קרמי ומפנק? נכון מאוד: משדרג את השלמות הזאת עם שברי אוראו קראנצ'יים. לזה אנחנו קוראים שלמות פלוס פלוס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
קורט מלח
500 גרם קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
60 גרם סוכר לבן
2 ביצים
200 מ"ל חלב (או חלב צמחי לפרווה)
100 גרם חמאה רכה (או נטורינה לפרווה)
ביצה להברשה
למילוי:
100 גרם חמאה רכה (או נטורינה, לפרווה)
כוס סוכר לבן או 2 כוסות אבקת סוכר (מומלץ אבקת סוכר)
חצי כוס אבקת קקאו איכותית
כפית קינמון טחון
5 כפות גדושות של ממרח שוקולד - כל סוג שאוהבים
100 גרם פירורי עוגיות אוראו (ללא הקרם)
לזיגוג סירופ סוכר:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
אופן ההכנה:
1 שמים בקערת המיקסר את המלח, מעליו את הקמח, השמרים, הסוכר, הביצים והחלב, ומתחילים ללוש. מיד כשמתגבש הבצק מתחילים להוסיף בהדרגה את החמאה הרכה.
2 לשים 10 דקות לפחות עד לקבלת בצק אחיד ומבריק שנפרד מהקערה אך נשאר דביק בתחתית (אם צריך מוסיפים מעט חלב בהדרגה). מכסים ומעבירים את הבצק להתפחה עד הכפלת הנפח (רצוי התפחה של לילה שלם במקרר).
3 למילוי: מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לעוגיות, עד לקבלת ממרח חלק.
4 מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק ומורחים על חצי מכל יריעת בצק את המילוי. מפזרים מעל שברי עוגיות אוראו (ללא הקרם) ומקפלים את הבצק לשניים. חותכים למשולשים, מגלגלים לרוגלך ומניחים להתפחה נוספת של כחצי שעה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את הרוגלך בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות או עד הזהבה.
6 מכינים סירופ סוכר: מבשלים את המים עם הסוכר על אש קטנה במשך 10 דקות.
7 לאחר האפייה מברישים בסירופ סוכר וזוללים.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב, אם אתם עוד לא שם.