אוכל
צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

גלידה חמה

התמכרנו לגלידה חמה, ונשבעים לכם שזה לא סתם פרץ נוסטלגיה: מדובר באחד הקינוחים הכי פשוטים, כיפיים וטעימים שאפשר להכין בבית, בחצי שעה ובלי אפייה. והתוצאה? פי אלף יותר טעימה מכל אלה שאכלנו אז, בשנות ה-80

רון יוחננוב | mako אוכל | פורסם 26/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 166 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

3 חלבונים

כוס סוכר (200 גרם)

כפית תמצית וניל איכותית (אפשר גם מחית וניל)

8 גביעי גלידה

לציפוי:

200 גרם שוקולד לבחירה

20 גרם חמאת קקאו או שמן קנולה או שמן קוקוס (עדיף חמאת קקאו)

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

אגוזים קצוצים

ומה שמתחשק לכם

אופן ההכנה:

1 מתחילים בהפרדת ביצים.

2 מעבירים את החלבונים יחד עם הסוכר לקערה, ומתחילים בהכנת מרנג שוויצרי: מניחים סיר עם מים על הכיריים, ומעל הסיר מניחים את הקערה עם הסוכר והחלבונים (בן מארי).

3 מדליקים את הלהבה ומתחילים לערבב את הסוכר עם החלבונים עד שהסוכר נמס לחלוטין. חשוב לערבב כל הזמן, אחרת מקבלים חביתה מתוקה.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

4 מכניסים אצבע בזהירות לתוך התערובת (היא א ורה להגיע לחום של 70 מעלות) ומוודאים שאין גרגירים של סוכר. מכבים את הלהבה. שימו לב - בשיטת הכנה זו של המסת הסוכר בחלבונים לפני ההקצפה אנחנו גם מפסטרים את החלבונים והורגים את החיידקים שבביצים. 

5 מעבירים את הבלילה למיקסר, מוסיפים את תמצית הווניל ומתחילים להקציף במהירות בינונית במשך 8 דקות לפחות, עד לקבלת קצף יציב מאוד. 

6 מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים בתוך כל גביע.  

7 ממיסים בקערה את השוקולד עם החמאה (במיקרוגל או על הכיריים). 

8 מצפים את "הגלידות" בשוקולד מומס, מקשטים ומגישים.

רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".

לעמוד האינסטגרם של רון יוחננובאם אתם עוד לא שם.